Tgrt Haber

Facebook kullanıcıları yeni özelliği fark etmedi!

03 Kasım 2014 11:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19
Facebook kullanıcıları yeni özelliği fark etmedi!

En çok tercih edilen sosyal paylaşım alanı Facebook'un yeni özelliği geçen cuma sessiz sedasız devreye girdi. Kullanıcılar yeni özelliği fark etmedi.

Milyonlarca insanın kullandığı en çok tercih edilen sosyal ağlardan olan Facebook, geçtiğimiz Cuma günü sessiz sedasız bir servisini kullanıma sundu.Facebook'un hizmete sunduğu 'gizli' servis, kullanıcılara hususi bilgilerini paylaşmadan sitede adeta 'gizli' biçimde dolaşma hakkı sağlıyor.Ancak bundan sırf bilgisayarlarında 'Tor' denilen açık fon (open source) bir yazılım yüklü bulunan kullanıcılar yararlanabiliyor. Peki Tor üstünden bağlantıları yakın vakte kadar engelleyen Facebook, sebep şimdi böyle bir yola başvurdu?
İnsanların anonim şekilde Facebook'a bağlanması sansür kullanılan bazı devletlerde (Çin, İran gibi) bu sansürü aşmanın yollarından biri şekilde ön plana çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar hüviyet bilgilerine, konumlarına ulaşılma endişesi taşımadan siteyi kullanma imkanına sahip oluyor. Bu adımın Facebook'un düşünce ve anlatım özgürlüğü anlamında attığı ciddi bir adım bulunduğu söylenebilir. Ayrıca Tor üstünden bağlandığınızda bağlantınıza bir güvenlik katmanı daha eklemiş olmaktadır ve saldırılara karşı da korunmuş oluyorsunuz. TOR:  2002'de hizmet vermeye başlayan ve internete bağlanırken konum ve hüviyet teferruatları paylaşmanızı gerektirmeyen açık fon bir proje.

(Haber7)

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...