Tgrt Haber

Facebook'tan bir yenilik daha (Facebook kullanıcıları numaralandırıyor)

15 May 2014 10:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19
Facebook'tan bir yenilik daha (Facebook kullanıcıları numaralandırıyor)

Facebook gün geçtikçe yeni bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Whatsapp'ı bünyesine katan Facebook bu sıralar numaraların peşine düştü. Facebook kullanıcılarına numara vererek sosyal paylaşım alanını genişletmeyi planlıyor. Peki Facebook'un bu yeniliği nasıl kullanılacak? Ne zaman numaralandırma sistemine geçilecek?

Sosyal paylaşım devi Facebook gün geçtikçe yeni bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Kısa bir süre önce WhatsApp'ı bünyesine katan Facebook bu sıralar numaraların peşine düştü. Facebook kullanıcılarına numara vererek sosyal paylaşım alanını genişletmeyi planlıyor. Peki Facebook'un bu yeniliği nasıl kullanılacak? Ne zaman numaralandırma sistemine geçilecek? Facebook numaraları kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak? Facebook , henüz listenize eklemediğiniz yeni arkadaşlarınızı bulmanızı kolaylaştırmanın peşinde. Sosyal devin üzerinde çalıştığı sistem, kullanıcıları numaralandırmaktan geçiyor. TheNextWeb'in keşfine göre Facebook, bu yeni özelliği az sayıda kullanıcı üzerinde test etmeye başladı. Özellik, bir kişiyi ararken kullanıcı adı yerine bir sayı girmenize izin veriyor. Elbette kendi numaranızı sizi bulmaları için başkalarına verebiliyorsunuz.
Facebook bu özellikle ortak arkadaşınız bulunmayan kişileri eklemenizi kolaylaştırmayı amaçlıyor olabilir. Veya sosyal ağ, WhatsApp ve Snapchat gibi telefon numaralarını kullanan uygulamaları örnek alıyor olabilir. Facebook kullanıcılarının yanında markalara hatırda kalması kolay bir numara verilip verilmeyeceği ise merak konusu.

Bu yeni özellikle Facebook'un herkese yeni bir telefon numarası verip, telefon hatlarını tamamen devre dışı bırakacak bir hamle yapabileceği söylentileri de var. Özelliğin ortaya nasıl çıkacağını takip ediyor olacağız.

Harvard Üniversitesi’nin Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde yapılan bir araştırmaya göre, pek öyle değil. Bu araştırmada 18 ile 29 yaş aralığındaki 3,000 gence yapılan geniş bir anket yapılmış. Sadece sosyal medya değil, politikadan günlük yaşama birçok soru sorulmuş. Ankette gençlere hangi sosyal medya platformlarına üye oldukları da sorulmuş, cevaplar aslında şaşırtıcı değil.

Ankete katılanların çoğu, Facebook başta olmak üzere bir çok farklı sosyal medya platformu saymışlar. Ama liderliği Facebook almış, ikinci sırayı Google+, üçüncü sırayı ise Twitter alıyor. Ankete göre gençlerin %84’ü Facebook üyesi. Yarıdan azı Google+ ve Twitter kullanıyor, ancak üçte bir kadarı Instagram ve Pinterest gibi görsel medya meraklısı. Daha popüler olduğunu hep tahmin ettiğimiz WhatsApp ve Foursquare ise çok az bir yüzde ile temsil edilmiş. 

Ama dijital dünyada trendler o kadar hızlı değişiyor ki, bir nesil sonra Facebook bu kadar popüler olmayabilir, zamanla göreceğiz.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...