Tgrt Haber

Facebook'tan önemli karar

12 Aralık 2014 17:50 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17
Facebook'tan önemli karar

Facebook yeni bir sistemle utanç verici fotoğraflara mani olmaya hazırlanıyor. Sosyal medyada yayınlamak istediğiniz fotoğraflara sorgu ekranı getirecek yeni düzenleme Facebook kullanan için yeni bir özellik kullanıcıları uyaracak.

Yapay zeka çalışmaları utanç verici fotoğrafları saptayıp kullanıcılara onları sosyal medyada yayınlamayı gerçekten isteyip istemediğini soracak şekilde geliştiriliyor. Utanç verici sarhoş selfielerin sonu çok yakında: Facebook kullanıcılarına kendileri ve arkadaşlarının fotoğraflarını gerçekten yayınlamak isteyip istemeyeceğini soran bir yapay zeka geliştiriyor. Görüntü tanıma özelliği ve yapay zekâ özelliklerinin kullanılacağı sistem, fotoğraflardaki sarhoş ve ayık ifadeleri birbirinden ayırabilecek. Yeni yazılımda Facebook kullanıcılara, "Patronunun ve annenin bunu görmelerini istediğinden emin misin?" sorusu sorulacak. Sarhoş fotoğraflara engel olacak sistem, Facebook'un yapay zekâ araştırma laboratuvarı tarafından açıklandı. Wired dergisine konuşan Yann LeCun, "Facebook'ta dijital asistan" oluşturmak istediğini söyledi. LeCun, bu dijital asistanın gelecekte, kullanıcının izni olmadan başkası tarafından Facebook'a yüklenen fotoğrafların da tespit edilmesine yardımcı olabileceğini ifade etti. Yapay Zeka araştırmaları laboratuvarı şefi Yann LeCun "Arkadaşlarınızla hem de Facebook içeriğiyle etkileşimleriniz arasında arabuluculuk eden yapay zekaya sahip dijital bir asistanınız olacağını düşünün" şeklinde sistemi anlatıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...