Tgrt Haber

Faiz artarsa altın yükselir mi? Faiz yükselince altın ne olur?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 10:45 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 10:44
Faiz artarsa altın yükselir mi? Faiz yükselince altın ne olur?

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde faiz kararı tahminleri vatandaşlar ve piyasa yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Piyasa beklentisi Merkez Bankası'nın 250 baz puanlık faiz artırımı yapacağı yönünde. Peki TCMB 250 baz puan faiz artırımı yaparsa altın fiyatları ne olur? Faiz artarsa altın artar mı? Faiz neden artırılır? Altın fiyatları ne olacak? İşte detaylar....

Döviz kurları Merkez Bankasıfaiz​ kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı tahminleri arama motorlarında sıklıkla sorgulanıyor. Ekonomistler bu ay için faiz tahmini 250 baz puan artış. Peki, Faiz artırımı altını nasıl etkiler?

FAİZ ARTARSA ALTIN FİYATLARI​ YÜKSELİR Mİ?  

Analistler politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin etti. Gözler ise altın fiyatlarına çevrildi. Altın yatırımcıları tarafından ilgiyle takip edilen Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası ocak ayı faiz kararına göre altın ne olur?

Güncel faiz oranlarının altın fiyatlarına etkisi bireysel yatırımcılar ve piyasalarda aktif işlem yapanlar tarafından sıklıkla aratılıyor. Faiz oranlarındaki düşüş veya artış, Türk lirasının değerini doğrudan etkiler bu da özellikle gram altın TL fiyatları üzerinde etkili olur. Merkez Bankası faizi yükseltirse altın ne olur?

FAİZ ARTIRIMI SONRASI ALTIN YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Para piyasaları yatırımcıları faiz düşerse, yükselirse altın ne olur? sorusunun yanıtını arıyor. Altın ons fiyatı dolar​ ile kuru ile doğrudan alakalı seyreder. Merkez Bankası’nın olası faiz indirimi kararı dolarda yükselişi sebep olurken altının gram fiyatında artışa neden olur.Faiz yükseltilirse altın fiyatları ne olur?

Faiz yükselirse altın ne olur sorusuna yanıt arayan yatırımcılar döviz kurlarındaki değişimleri yakından takip ediyor. Faiz artışı, piyasada dolar bazlı altın fiyatlarında düşüş yaşatabilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...