Tgrt Haber

Famagusta dizisi Netflix'te Yunanistan hariç hiçbir ülkede yayınlanmayacak

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
06 Eylül 2024 17:27 - Güncelleme : 06 Eylül 2024 20:03
Famagusta dizisi Netflix'te Yunanistan hariç hiçbir ülkede yayınlanmayacak

Türk ordusunun Kıbrıs Barış Harekatı'nı lekelemek için hazırlanan Famagusta dizisinin Netflix'te ne zaman çıkacağı gündem oldu. Konuyla ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklama yaptı.

RTÜK​ Başkanı Ebubekir Şahin​, Kıbrıs Barış Harekatı​ hakkında RUM propagandası yapılan Famagusta dizisinin Türkiye'de yayınlanıp yayınlanmayacağı hakkında açıklama yaptı.

Şahin tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar Famagusta Netflix​'te ne zaman çıkacak sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Famagusta dizisi Netflix Türkiye'de yayınlanmayacak - 1. Resim

FAMAGUSTA NETFLİX​'TE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şahin, Famagusta dizisinin Netflix​'te Yunanistan hariç başka hiçbir ülkede yayınlanmayacağını belirtti.

Şahin'in konuyla ilgili açıklamasının tamamı ise şöyle:

“Famagusta” isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan “Kıbrıs Çıkarması” aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan “Kıbrıs Barış Harekâtı”, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir.  

Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silinmiştir.

Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır.

Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix​ tarafından lisanslanmıştır.

Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix​ ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır.

Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix​ kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...