Tgrt Haber

En zor illüzyon testi: Farklı olan pandomimciyi 4 saniyede bulan eşsiz bir görsel zekaya sahip!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 09:00 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 17:11
En zor illüzyon testi: Farklı olan pandomimciyi 4 saniyede bulan eşsiz bir görsel zekaya sahip!

Bulmaca tabanlı optik illüzyonlar, gözlem becerilerinizi ve görsel zekanızı test etmeyi hedefliyor. Pandomim sanatçılarının oyun sanatlarını gösteren bu illüzyon testi, pandomimin başlı başına yanıltıcı bir sanattan oluşması sebebiyle en zor illüzyon testi olarak kabul ediliyor. Peki, siz farklı olan pandomim sanatçısını 4 saniye içinde fark edebilecek misiniz? Hazırsanız görsele dikkatlice bakmaya başlayabilirsiniz.

Tek tekerlekli bisikleti ustaca kullanmak, elinde olmayan bir halatı varmış gibi göstermek, farklı renkte çok sayıda topları tek elle çevirmek pandomim sanatçılarının en iyi yaptıkları işler olarak biliniyor. Genel olarak insanları yanıltma sanatı olan pandomim, görsel bir illüzyona uygulandığında en zor illüzyon​ testi kabul ediliyor.  Bu resimdeki pandomimciler arasında tuhaf görünen biri var. Farklı pandomimciyi 4 saniye içinde bulan yüksek görsel zekaya sahip.

En zor illüzyon testi: Farklı olan pandomimciyi 4 saniyede bulan eşsiz bir görsel zekaya sahip!

4 SANİYE İÇİNDE FARKLI OLANI BULUN

Bilişsel Algılama Uzmanı Dr. Gustav Kuhn Mirror, görsel yanılsamaların algıdaki hataları vurguladığını ve çevredeki detayları görmeye yarayan sinirleri uyardığını belirtiyor. Bu uygulamalar aynı zamanda beyninizin kaç yönlü çalıştığını belirten alıştırmalar olarak kabul ediliyor. Resimde gördüğünüz pandomimciler genel anlamda birbiriyle aynı ancak en altta elinde sarı balon​ tutan bir pandomimci değil, pandomimci kılığına girmiş bir hırsız​. Yüzündeki hırsız maskesi ise onu ele veriyor. Bu ayrıntıyı 4 saniye içinde görebilen ise üstün bir görsel zekaya sahip kişi olarak kabul ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...