Tgrt Haber

Faturalar ertelendi mi? Hangi bölgelerin faturaları ertelendi?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
20 Şubat 2023 10:05 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 10:42
Faturalar ertelendi mi? Hangi bölgelerin faturaları ertelendi?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde 2 büyük deprem 10 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşın doğal gaz ve elektrik faturalarının tahsilatı konusunda sorular sorulara cevap verdi. Peki, hangi bölgelerin faturaları ertelendi? Faturalar ne zamana kadar ertelendi?

Kahramanmaraş​ merkezli iki büyük deprem​ meydana geldi. Depremden etkilenen illerde büyük yıkımlar meydana gelirken, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bakan Dönmez, İskenderun Teknik Üniversitesindeki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Mobil Koordinasyon Merkezi önünde açıklama yaparak deprem bölgelerindeki faturalar hakkında açıklama yaptı. 

FATURALAR ERTELENDİ Mİ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlardan elektrik ve gaz faturalarının tahsilatıyla ilgili sorular geldiğini belirterek, "Tabii olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Doğal olarak bu faturaların tahsilatını da erteliyoruz." dedi.

DEPREM BÖLGELERİNE ELEKTRİK NE ZAMAN VERİLECEK?

Elektrik şebekesinin altyapısını yeniden ayağa kaldırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Dönmez, "Kahramanmaraş, Adıyaman​, Gaziantep​, Hatay​ il merkez ve ilçelerinde elektrik yapısı onarılıyor ancak can ve mal güvenliğimizi öncelediğimiz için bazı yerleşim birimlerine ve binalara teknik olmayan sebeplerden dolayı elektrik veremiyoruz. " ifadelerine yer verdi. 

Faturalar ertelendi mi? Hangi bölgelerin faturaları ertelendi?

BAKAN DÖNMEZ AKARYAKIT İSTASYONLARI HAKKINDA KONUŞTU 

Akaryakıtla ilgili açıklama yapan Bakan Dönmez, stokların yeterli olduğunu açıkladı.Dönmez, "Büyük oranda zaten bu sorunlar çözüldü. Bu bölgede yaklaşık 1850 civarında akaryakıt istasyonumuz vardı. Bunlardan 300 tanesi depremde etkilendi. Yani hizmet veremez hale de gelmiş oldu. Ama diğer akaryakıt istasyonlarımızdan bu hizmeti sürdürüyoruz." dedi. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...