Tgrt Haber

FED toplantısı 18 Eylül Çarşamba günü yapılacak! Faiz kararı saat 21.00'de duyurulacak

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
10 Eylül 2024 11:45 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 11:58
FED toplantısı 18 Eylül Çarşamba günü yapılacak! Faiz kararı saat 21.00'de duyurulacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (FED) eylül ayı faiz kararı toplantı takvimi belli oldu. Küresel piyasaları yakından takip eden vatandaşlar fed toplantısı ne zaman, saat kaçta gibi soruların cevaplarını merak ediyor.

FED​ Başkanı​ Jerome Powell​, 31 Temmuz'da gerçekleştirilen son toplantıda faiz indirimlerinin zamanlamasının önemli olduğunu vurgulamıştı.

Faiz oranlarının işgücü piyasalarına ve büyük ekonomik büyümeye zarar verdiğini belirterek eylül ayı faiz toplantısında indirime gidilebileceğinin sinyalini vermişti.

Eylül ayına girilmesi ile birlikte FED toplantısının ne zaman, saat kaçta yapılacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

FED toplantısı 18 Eylül Çarşamba günü yapılacak! Faiz kararı saat 21.00'de duyurulacak - 1. Resim

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Eylül ayı faiz kararının açıklanacağı FED toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Faiz kararının akşam saat 21.00 civarlarında açıklanması bekleniyor.

FED Başkanı Powell, 22-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Jackson Hole Sempozyumu'nda faiz kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak. Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Efe10 Eylül 2024 21:20

Endişelerim artmaya başladı bu faiz kararları ne olacağını bilmek lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...