Tgrt Haber

Fenerbahçe maçtan çekildiği için hükmen yenik sayılacak

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2024 22:02 - Güncelleme : 07 Nisan 2024 22:14
Fenerbahçe maçtan çekildiği için hükmen yenik sayılacak

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynana Süper Kupa final maçı yarıda kesildi. Fenerbahçe sahadan çekildi. Bu olayın ardından taraftarlar "hükmen yenik sayılma nedir?" ve "Fenerbahçe ne ceza alacak?" gibi soruların cevabını araştırmaya başladı. İşte, detaylar.

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa​ final maçı yarıda kesildi. Maç başladıktan kısa bir süre sonra Fenerbahçe​ sahadan çekildi. Bu olayın ardından taraftarlar Fenerbahçe'nin ne ceza alacağını ve hükmen yenik sayılmanın ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Detaylar, haberimizdedir. 

HÜKMEN YENİK SAYILMA NEDİR?

Türkiye Futbol Federasyonu​'nun açıkladığı bilgilere göre hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takıma 3 gol verilir. Hükmen yenik sayılan takım gol atmış olsa dahi geçerli olmaz. Hükmen galip gelen takımın da üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir. 

Fenerbahçe maçtan çekildiği için hükmen yenik sayılacak - 1. Resim

FENERBAHÇE NE CEZA ALACAK?

Fenerbahçe maçtan çekildiği için hükmen mağlubiyet kararı verilmesi durumunda 3-0 yenik sayılacak. Ancak son karar açıklanan bilgilere göre TFF tarafından verilecek. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...