Tgrt Haber

Dahiliğinizi bu zeka testiyle gösterin: Fillerin arasındaki gergedanı bulmak için 9 saniyeniz var!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2022 09:10 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 16:30

Gözle görülen resimlerin ya da sahnelerin net olarak algılanamadığı durumlarda optik illüzyonlar söz konusudur. Görüntü, beyin tarafından yanlış yorumlanır ya da kolayca kandırılır. Hassas zekaya sahip insanların hızlı şekilde çözümleyebildiği bu optik illüzyon testinde görülen filler arasındaki gergedanı 9 saniyede bulan ne kadar keskin zekalı olduğunu ortaya koyuyor.

Bugünkü optik illüzyon​ resminde, fil​ sürüsü arasında saklanan bir gergedan bulunuyor. Gizli gergedanı 9 saniye ya da daha kısa sürede tespit edebiliyorsanız, siz bir dâhisiniz. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek gözlem becerilerinizi test edebilirsiniz. Unutmayın ki çözümü bulmak değil çözümü verilen süre içinde bulmak zekanızdaki farkı ortaya koyuyor. Hazırsanız başlayabilirsiniz.

Dahiliğinizi bu zeka testiyle gösterin: Fillerin arasındaki gergedanı bulmak için 9 saniyeniz var!

FİLLERİN ARASINDAKİ GERGEDANI BULMAK İÇİN 9 SANİYENİZ VAR

Sürüde bulunan yavru fillerin yanı sıra yetişkinleri de görebilirsiniz. Bu resimde fil sürüsüne gizlice girmiş gizli bir gergedan var. İyi gözlem becerileriniz olup olmadığını test etmek için gergedanı 9 saniye veya daha kısa sürede bulmanız gerekir. Optik illüzyonlar zekanızın yanı sıra gözlem becerilerinizi de test etmenin iyi bir yoludur. Beynin ve gözlerin gözlem becerisindeki gelişimini arttıran optik illüzyonlar, eğlenceli zihinsel etkinlikler olarak dikkat çekiyor. Psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testleri düzenli çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor. Cevabı 9 saniye içinde verebilenleri tebrik ediyoruz. Çözüm aşağıdaki görselde veriliyor.

Dahiliğinizi bu zeka testiyle gösterin: Fillerin arasındaki gergedanı bulmak için 9 saniyeniz var!

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...