Tgrt Haber

Mobilyaları bile onarıyor! Fıstık ezmesiyle yemek dışında yapabileceklerinize inanamayacaksınız

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2022 14:18 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 15:36
Mobilyaları bile onarıyor! Fıstık ezmesiyle yemek dışında yapabileceklerinize inanamayacaksınız

Son dönem sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olan fıstık ezmesi, tahmin bile edemeyeceğiniz birçok konuda sizi şaşırtabilir. Sandviçlere, kurabiyelere, keklere giren fıstık ezmesinin çizilmiş bir deri ayakkabıyı onarabildiğini ya da masanızdaki çiziği tamir ettiğini söylesek abartmış olmayız. İşte fıstık ezmesinin yenmek dışında yapabileceği muhteşem işler…

Lezzetli, doyurucu ve yüksek lifli içeriği sayesinde bağışıklığı destekleyici bir besin olan fıstık ezmesi, sabah kahvaltılarında ve sandviç arasına sürülmesinin dışında bazı ev işlerinde muazzam faydalar sağlayabiliyor. Eşyaların ve bazı kıyafetlerin tamiratı için kullanabileceğiniz fıstık ezmesini tıraş olurken tıraş kremi niyetine bile kullanmanız mümkün. İşte çok fonksiyonel fıstık ezmesinin yenmesi dışındaki farklı faydaları…

MOBİLYALARINIZ ÇİZİLMİŞSE

Ahşap masa, sandalye, konsollarınızda ya da ahşap merdivenlerinizde meydana gelen kalın ya da ince çizikleri kapatmanın en iyi yollarından biri de fıstık ezmesi. Çiziğin üzerine biraz parçacıklı olmayan fıstık ezmesini hiç ovalamadan sürün ve en az 30 dakika bekletin. Ardından temiz bir bezle aynı böyleyi silin. Mobilyanızdaki çiziğin kaybolduğunu göreceksiniz!

DERİ​ AYAKKABILARINIZI ONARIN

Deri ayakkabı, ceket, cüzdan, kanepe ya da koltuk… Biraz fıstık ezmesiyle deforme olmuş bu ürünlerinizi yeni gibi yapabilirsiniz. Yine parçacıklı olmayan fıstık ezmesiyle onları ilk günkü gibi parlatmanız mümkün. Yumuşak bir beze kremsi fıstık ezmesinin bir miktar ekleyin ve bunu deriye sürün. Deri eşyalarınız hiç olmadığı kadar parlayacaktır.

Mobilyaları bile onarıyor! Fıstık ezmesiyle yemek dışında yapabileceklerinize inanamayacaksınız

YAPIŞKANLARI TEMİZLEMEK İÇİN DE KULLANABİLİRSİNİZ

Yapıştırıcı dökülen bir yüzeyin temizlenmesi oldukça zordur. Dolap ya da farklı bir yüzeye yapıştırılmış ancak bir türlü çıkmayan çıkartmalar için fıstık ezmesi mükemmel bir tercih. Saçınıza yapışan sakızın çözümü de yine fıstık ezmesinde gizli. Tüm bunlar biraz fıstık ezmesi ile kolayca düzeltilebiliyor. Fıstık ezmesini yapıştırıcı veya sakız üzerine sürün. Bir veya iki dakika bekletin ve bu bölgeyi ovalayın. Yapışkanın kısa sürede gittiğini görebilirsiniz.

TIRAŞ KREMİ OLARAK KULLANIN

Evet, kulağa biraz tuhaf geliyor olsa da bacaklarınızı tıraş etmek istiyorsanız ve elinizde tıraş kremi yoksa; fıstık ezmesi harika bir çözüm olabilir. Fıstık ezmesi önemli yağlar açısından zengindir, bu da onu çok pürüzsüz yapar ve tıraş kremine mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca fıstık ezmesi cilt için nemlendirici bir etkiye sahiptir. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...