Tgrt Haber

Gaziantep Helikopter Kazası || Kaza kırım nedir? Kaza kırıma uğramak ne demek?

Editör: Yunus Tevfik / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 09:50 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 10:03
Gaziantep Helikopter Kazası || Kaza kırım nedir? Kaza kırıma uğramak ne demek?

Son dakika haberine göre Gaziantep Nurdağı kırsalında bir polis helikopterinin düşmesi sonucu 2 pilot şehit oldu. Kazanın sebebine ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır." açıklamasında bulundu. Bu nedenle kaza kırıma uğramak ve kaza kırımın ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki kaza kırım nedir? Kaza kırıma uğramak ne demek? Kaza kırım raporu nedir?

GaziantepNurdağı​ kırsalında Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis helikopteri kaza​ kırıma uğradı. Düşen helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit oldu. Helikopterde bulunan bir teknisyen ise yaralandı. Yaralı teknisyen tedavi altına alınırken uzman ekipler çalışma başlattı. Peki kaza kırıma uğramak ne anlama geliyor.

KAZA KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK?

Kaza kırım​, kazaya karışan uçak veya helikopterin tekrar onarılabilecek durumda olmasıdır. Kazada alınan hasarın onarılmasının mümkün olduğu ve ağır hasar almadığı anlamına gelir. Eğer can kaybı yoksa bu durumda ‘kırım’ kelimesi kullanılırken can kaybı olan durumlarda ‘kaza’ ifadesi de kullanılır. 

Gaziantep Helikopter Kazası || Kaza kırım nedir? Kaza kırıma uğramak ne demek? - 1. Resim

Hava şartları, teknik arızalar veya hatalı iniş kalkış gibi durumlarda uçak veya helikopterde hasar meydana gelebilir. Kırım yaşanmasına bu durumlar sebebiyet verebilir. Farklı sebepler de kırıma sebebiyet verebilir. 

KAZA KIRIM RAPORU NEDİR?

Kaza kırım raporu ise hasar tespit raporudur. Uzmanların kazanın nasıl meydana geldiğini ve nelerin sebep olduğu hakkında bulgulara dayalı oluşturduğu rapordur.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...