Tgrt Haber

Google'dan Kadınlar Günü'ne özel doodle! Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
08 Mart 2023 08:55 - Güncelleme : 08 Mart 2023 09:56
Google'dan Kadınlar Günü'ne özel doodle! Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

Bugün Google'ı açan kullanıcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ait bir görselle karşılaştı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü unutmayan Google, logosunu farklı kadınların yer aldığı bir görsel ile değiştirdi. 8 Mart Kadınlar Günü, dünyaca ünlü arama motor Google'a dodole oldu! Peki, 8 Mart Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

Her yıl 8 MartDünya Kadınlar Günü​'nü Birleşmiş Milletler​ Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde kabul etti. Farklı etkinliklerle her sene kutlanan Kadınlar Günü önemi, tarihçesi vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

8 MART KADINLAR GÜNÜ AMACI NEDİR?

Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış ve her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gün olarak kabul edilir. İnsan hakları temeline dayanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketine odaklanır.

Google'dan Kadınlar Günü'ne özel doodle! Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

KADINLAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI 

26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag​ kentinde toplanan bir grup böyle her yıl bir "Kadınlar Günü" düzenlenmesi önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi. İlk yıllarda belirli bir tarih saptanmamıştı.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...