Tgrt Haber

Hac ön kayıt işlemleri 16 Eylül’e kadar devam edecek

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2024 16:12 - Güncelleme : 09 Eylül 2024 16:14
Hac ön kayıt işlemleri 16 Eylül’e kadar devam edecek

Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre; 2025 Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 16 Eylül’e kadar devam edecek.

HacUmre​ Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD), 2025 hac​ kuraları için “2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecektir.” açıklamasında bulunarak hacı adaylarının, kayıtlarını güncellemesi gerektiğinin altını çizdi.

HAC​ ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEME​ İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Hac​ ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adaylarının, ön başvuru ve kayıt yenileme​ işlemlerini 16 Eylül Pazartesi gününe kadar e-Devlet​ üzerinden tamamlaması gerekiyor.

HAC​ ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEME​ İŞLEMLERİ NEREDEN YAPILIR?

Hac​ ve Umre​ Genel Müdürlüğü internet sitesinde yapılan duyuruya göre; 2025 hac​ ön kayıt ve kayıt yenileme​ işlemleri, 16 Eylül Pazartesi gününe kadar e-Devlet​ üzerinden gerçekleşecek.

Hac ön kayıt işlemleri 16 Eylül’e kadar devam edecek - 1. Resim

HAC​ ÖN KAYIT ÜCRETLERİ NASIL YATIRILIR?

Hac​ ön başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, 750 TL olarak belirlenen ön kayıt ücretini; Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım gibi anlaşmalı bankaların hac​ kurumsal tahsilat hesabına yatırması gerekmekte.

2025 HAC​ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Ön kayıt işlemini tamamlayan hacı adaylarının 2025 Hac​ kuralarının, Ekim ayı sonu ile Kasım ayının ilk haftası yapılması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...