Tgrt Haber

Hac ve Umre farkları nelerdir? Umre'de Hac'dan farklı ne yapılmaz?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
13 Mart 2023 15:17 - Güncelleme : 13 Mart 2023 16:47
Hac ve Umre farkları nelerdir? Umre'de Hac'dan farklı ne yapılmaz?

Ramazan ayını yaklaşmasıyla vatandaşlar, Hac ve Umre araştırmasını yapmaya başladı. Hac ve Umre arasında belli farklar vardır. Hacda şeytan taşlama varken, umrede yoktur. Ayrıca Umrede kurban kesilmezken, Hac vazifesinde ise kurban kesilir. Umrede Arafat ve Müzdelife vazifeleri yoktur. Hac ve Umre farkları nelerdir? Umre'de Hac'dan farklı ne yapılmaz?

Umre​, Hac​ zamanı ve bayram günlerinde yapılmaz. Bunun dışında kalan zamanlarda yapılmasında bir sakınca yoktur. Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü yapılabilir. Umre, Hanefî ve Mâlikî mezhebinde müekked sünnettir. Şâfiî’de ömürde bir defa Umre yapmak farzdır. Peki, Umre ve Hac farkları nelerdir? 

HAC VE UMRE FARKLARI NELERDİR?

Hac, lügatte herhangi birşeyi işlemeyi kasd etmek manasına gelir. Fıkıhta ise, aşağıda izahı gelecek olan menasiki (hac vazifelerini) ifa etmek için Kabeyi kasd etmektir.

Umre ise, lügatte bir yeri ziyaret etmek manasına gelir. Fıkıhtaki tarifi ise, aynen haccın tarifi gibidir. Yani aşağıda izahı gelecek olan menasiki (umre vazifelerini) ifa etmek için Kabe’yi kasd etmektir.

UMRE'DE HAC'DAN FARKLI NE YAPILMAZ?

Umreye gitmek çok sevabdır. Umreye hiç izin verilmez mi? Sadaka vermek de çok sevabdır. Farz olan zekât borcu varken sadaka verilmez. (Sadaka vermeyin, umreye gitmeyin) denmiyor, (İki işten daha önemlisi, daha çok sevab olanı tercih edin) buyuruluyor. Herhangi bir şirket tarafından parası karşılanarak gönderiliyorsa veya Mekke’ye yolu düşmüşse o zaman umre yapmanın mahzuru olmaz, umre yapmak çok sevab olur.

Haccın rükünleri

1- Müslüman olmak. Kâfirlere farz değildir.
2- Akıllı olmak. Delilere farz değildir.
3- Baliğ olmak. Baliğ olmamış çocuklara farz değildir.
4- Hür olmak. Kölelere farz değildir.
5- Gücün yetmesi. İmkânı olmayan fakirlere farz değildir.

Umrenin rükünleri şunlardır:
1- İhram. Yani umreye girmeye niyet etmek.

2 -Tavaf. Yani yedi kere Ka’benin etrafında dolaşmak.

3-Sa’y. Yani yedi defa “Safa” ile “Merve” arasında gidip-gelmek.

4-Halk. Yani tıraş olmak. Başın en az üç kılını kırpmak veya başka bir şekilde gidermek suretiyle bu farz yerine getirilmiş olur.
5- Tertip. Yani rükünlerinin tamamını sırayla yapmak.

Hac ve Umre farkları nelerdir? Umre'de Hac'dan farklı ne yapılmaz?

Hac/Umre Finansmanının Avantajları Nelerdir?

Ramazan Hac fiyatlarını sizin için daha avantajlı konuma getiren Albaraka'da, her bütçeye uygun taksit seçenekleri mevcut. Albaraka'da; 

  • Hac ve umre finansmanında hac ve umre bedelinin tamamı için uygun kâr payı oranlarıyla finansman kullanabilirsiniz
  • Finansmanınızı 36 aya kadar vadelendirebilir, geri ödemelerinizi aylık eşit taksitler hâlinde yapabilirsiniz.*

*50.000 TL’ye kadar olan tüketici finansmanı başvuruları maksimum 36 ay, 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki finansman başvuruları maksimum 24 ay, 100.000 TL üzerindeki finansman başvurularınızda maksimum 12 ay vadelendirilmektedir.

Hac/Umre Finansmanına Nasıl Başvurulur?

Şubeye gitmeden dilediğiniz yerden hac/umre finansmanınızı kullanabilmek için Jet Finansman sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Şubelerimiz üzerinden Hac ve Umre Finansmanına başvurmak ve detaylı bilgi almak için en yakın şubeye uğrayabilirsiniz. 

ALBARAKA HAC FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...