Tgrt Haber

Haftalık çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saati 40 saat mi olacak?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 09:22 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 09:24
Haftalık çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saati 40 saat mi olacak?

Haftalık çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saati 40 saat mi olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnek çalışma saatlerinin ve haftalık çalışma süresinin düşürülmesiyle ilgili toplantılar yapıldığını duyurdu. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu konuda resmi bir açıklama beklenirken, haftalık çalışma saatlerinde indirim mi geliyor? İşte son dakika gelişmeleri...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, esnek çalışma saatlerinin ve haftalık çalışma süresinin düşürülmesiyle ilgili toplantılar yapıldığını duyurdu. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu konuda resmi bir açıklama beklenirken, haftalık çalışma saatlerinde indirim mi geliyor? İşte son dakika gelişmeleri...

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son günlerde kamuoyunda gündem olan haftalık çalışma saatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, esnek çalışma saatleri ve haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesiyle ilgili yapılan spekülasyonlara yönelik uyarılarda bulundu. Ancak resmi bir açıklama olmadan bu konuda yapılan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

ESNEK ÇALIŞMA SAATİ VE MESAİ SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOLDA MI?

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, esnek çalışma saatleri ve mesai saatlerinde bir değişiklik olup olmayacağına dair soruları beraberinde getirdi. Ancak henüz net bir karar açıklanmazken, konuyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmadan bu konuda spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

HAFTALIK 40 SAAT UYGULAMASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRER?

Çalışma saatlerinin haftalık 40 saate düşürülmesiyle ilgili olarak ne zaman bir uygulama başlayacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak bu konuda yapılacak olan değişiklikler, hem işçiler hem de işverenler açısından önemli sonuçlar doğurabilir. Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelene kadar gündem yakından takip ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...