Tgrt Haber

Hain saldırının ayrıntıları belli oldu! Şehit ve yaralılar var...

15 Ağustos 2016 14:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
Hain saldırının ayrıntıları belli oldu! Şehit ve yaralılar var...

Son dakika haberleri: Diyarbakır'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada iki polis şehit oldu, bir sivil yaşamını yitirdi. Şiddetli patlama, 30 kilometre uzaklıktaki şehir merkezinde hissedildi. Son dakika haberleri geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz...

Son dakika haberleri: Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'lı teröristler tarafından saat 13.15 sularında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlama sonucu ilk bilgilere göre iki polis şehit oldu, bir sivil yaşamını yitirdi. Anadolu Ajansı yaralılar arasında sivillerin de bulunduğunu bildiriyor.

Patlama sonucunda üç katlı Şehit Emniyet  Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği kullanılamaz hale geldi.

Polis merkezini hedef alan saldırının ardından bölgeye çok sayıda ilk yardım ekibi, ambulans ve itfaiye araçları gönderildi. Bölgeye sevk edilen ambulanslar yaralıları hastanelere götürdü. Yaralanan polisler Diyarbakır Asker Hastanesi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, sivil yaralılar ise Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlamanın etkisiyle karayolunda yaklaşık üç metre derinliğinde bir çukur oluştu.

Saldırının yaşandığı bölgede akaryakıt istasyonu bulunuyor. Patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi facianın artmasını önledi. Patlama esnasında bölge trafik amirliği önünden geçen çok sayıda araç da hasar gördü.

İhlas Haber Ajansı, saldırı sonrasında bölgeye giden takviye kuvvetlerle teröristler arasında kısa süreli çatışma yaşandığını aktarıyor. Ekipler, kaçan teröristlerin peşine düştü ve operasyon başlatıldı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...