Tgrt Haber

Hamas’ın askeri kanadının komutanı Muhammed Deif öldürüldü! İsrail Bakan açıkladı

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2024 12:12 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 12:36

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Hamas örgütünün lideri Muhammed Deif’in de öldürüldüğü İsrail ordusu tarafından doğrulandı.

Daha önce İsrail tarafından düzenlenen suikast girişiminden kurtulan Muhammed Deif’in, Gazze’ye yapılan hava saldırısı sonucu yaşamını yitirdiği İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından bildirildi.

Hamas’ın askeri kanadının komutanı Muhammed Deif öldürüldü! İsrail Bakan açıkladı - 1. Resim

HAMAS’IN ASKERİ LİDERİ MUHAMMED DEİF​ ÖLDÜ MÜ?

Hamas​ örgütünün askeri komutanı Muhammed Deif’in Gazze’ye yapılan hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiği İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından duyuruldu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Hamas’ın askeri kanadı Muhammed Deif’in öldürüldüğünü açıkladı:
“Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif bertaraf edildi.”

Hamas’ın askeri kanadının komutanı Muhammed Deif öldürüldü! İsrail Bakan açıkladı - 2. Resim

MUHAMMED DEİF (DAYF) KİMDİR?

12 Ağustos 1965 yılında dünyaya gelen doğum adı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri olan Muhammed El Deif, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın komutanlığını yapmaktaydı. 
1995 yılından itibaren İsrail Savunma Kuvvetleri askerlerini öldürmesi sebebiyle İsrail’in en çok aranan isimlerinden biri oldu.
Defalarca İsrail’in düzenlediği suikast girişiminden sağ kurtulan Muhammed Deif’in karısı, bebeği ve kızı 2014 yılında yapılan bir saldırıda öldürüldü.
8 Eylül 2015 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı Muhammed Deif’i Küresel Teröristler listesine ekledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...