Tgrt Haber

Hayalet sınıflar ile devamsızlık ve not garantisi sunuluyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2024 14:58 - Güncelleme : 25 Eylül 2024 15:00
Hayalet sınıflar ile devamsızlık ve not garantisi sunuluyor

Bazı özel okullarda lise son sınıf öğrencileri için yasal olmamasına rağmen "hayalet sınıf" yöntemini uygulayarak belirli bir ücret karşılığında devamsızlık ve not garantisi sunuyor.

Örgün eğitime devam eden öğrencilerin açıköğretimde okuma fırsatları ortadan kaldırılınca bazı özel okullar, hiç okula gelmeyen öğrencileri, eğitime devam ediyormuş gibi gösteriyordu. Bu okullara Milli Eğitim Bakanlığı​ tarafından yapılan denetimlerde cezalar uygulanmaya başladı.

HAYALET SINIF NEDİR?

Açıköğretime geçiş sınırlanınca özel okullarda belirli bir ücret karşılığında hayalet sınıf yöntemi uygulanmaya başlandı. Bu yöntemle öğrencilerin devamsız oldukları halde derslere gelmiş gibi gösteriliyor. Kısacası öğrenciler, para karşılığında “hayalet“ sınıflarda, “hayalet diploma” sahibi oluyor.

Hayalet sınıflar ile devamsızlık ve not garantisi sunuluyor - 1. Resim

HAYALET ÖĞRENCİ NEDİR?

Hayalet öğrenci, açık liseye geçiş zorlaştığı için son sene özel okullara geçiş yapıp para karşılığı açıkta okuyan ve sınavlara dahi girmeden yüksek notlarla diploma alan öğrenciye denir.

HAYALET SINIF CEZASI NE?

Hayalet sınıf yöntemi uygulandığı tespit edilen okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından asgari ücretin 5 ila 10 katı arasında ceza uygulanıyor.

HAYALET SINIF NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Hayalet sınıf ve hayalet öğrenci yöntemini uygulayan okullar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edilmelidir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali25 Eylül 2024 15:35

Bu nasıl bir sistem lan bende hayalet sınıfa gitsem de notlarımda iyi olmasam da üniversiteye girmek imkansız olurdu bence bu doğru değil

Sonraki Haber Yükleniyor...