Tgrt Haber

HDP'den flaş erken seçim açıklaması

20 Temmuz 2015 16:37 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
HDP'den flaş erken seçim açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunu AK Parti ve CHP'nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz' dedi.

Yüksekdağ, Şanlıurfa'da gazetecilere gündeme ilişkin yaptığı  açıklamada, Türkiye'de bir an önce hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi. Görüşmelerin ikinci turundan daha umutlu olduklarını belirten  Yüksekdağ, yasal olarak 45 gün süresi bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söz  konusu sürenin tamamını kullanmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. 
AK Parti ve CHP koalisyonunu beklediklerine işaret eden Yüksekdağ,  şöyle devam etti: 
  "Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunda daha somut gelişme elde  edilerek çıkılmasını umut ediyoruz. Kabul edersiniz ki epeyce bir zaman geçti,  seçimlerden sonra 1,5 aylık bir dönem geride kaldı. Türkiye için hükümetsiz geçen  uzun bir zaman. O nedenle bu geçen zamanın daha hızlı bir şekilde telafi edilmesi  gerekiyor. Ne kadar kısa sürede görüşmeler tamamlanır ve sonuç çıkarsa memleket  açısından o kadar iyi olur. AK Parti ve CHP'nin yaptığı görüşmenin ardından koalisyon  üzerinden bir tartışma yapılmadı. İkinci turda CHP ile daha ciddi bir masa  etrafında buluşularak, karşılıklı olurlar ve ortak paydalar üzerinden bir  anlaşmaya varılmasını öncelikli olarak düşünüyoruz. Koalisyon görüşmelerinin  ikinci turunu AK Parti ve CHP'nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz." 
 Kurulacak koalisyon için parti olarak 15 maddelik bir hükümet programı  hazırladıklarını vurgulayan Yüksekdağ, söz konusu maddelerin barış, demokrasi ve  adalet içerikli olduğunu savundu. 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun, partisinin il  başkanlarına verdiği "seçime hazır olun" talimatına da değinen Yüksekdağ,  partisinin her şeye hazır olduğunu söyledi. 
 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...