Tgrt Haber

HDP'li belediyeden PKK yandaşlarına hendek

11 Ağustos 2015 13:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
HDP'li belediyeden PKK yandaşlarına hendek

Van'da terör örgütü yandaşlarıın hendek kazmak için kullandığı kepçenin HDP'li Edremit Belediyesi'ne ait olduğu ortaya çıktı.

Van’da Edremit Belediyesi’ne ait kepçeyle Hacıbekir Mahallesi'nde ‘hendek’ kazan terör örgütü yandaşları, polise saldırdı.
ELİNDE PATLADI
Polise el yapımı patlayıcı atmaya çalışan saldırganlardan 2'si çıkan çatışmada bombanın ellerinde infilak etmesi sonucu yaralandı.
Örgüt yandaşlarının HDP'li Edremit Belediyesi’ne ait bir kepçeyle yolda hendek kazması dikkatlerden kaçmazken, kazı yapıldığını gören polis ekipleri ise olaya müdahale etti. Bu esnada, çevrede toplanan kalabalık güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.
POLİSE ATEŞ AÇTILAR 
Polis, gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Kalabalık ara sokaklara dağılırken, terör örgütü yandaşları bu kez de uzun namlulu silahlarla polise ateş açtı. Açılan ateşe polis anında karşılık verdi ve yaklaşık yarım saat süren çatışmada, güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı atmaya çalışan saldırganlardan 2'si bombanın ellerinde patlaması sonucu yaralandı. 
6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayların son bulmasıyla hendek kazılmasında kullanılan kepçeyle ilgili işlem yapan polis, iş makinesi operatörü ile 2 yaralının da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Yaralıların, hastanedeki tedavilerinin ardından emniyete götürüleceği bildirildi.
Kaynak: Haber7

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...