Tgrt Haber

Herkes yanlış biliyormuş! Telefon şarjının ömrünü bitiren yüzde 100 hata

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
01 Mart 2023 12:37 - Güncelleme : 01 Mart 2023 16:27
Herkes yanlış biliyormuş! Telefon şarjının ömrünü bitiren yüzde 100 hata

Sürekli yanımızda gezdirdiğimiz akıllı telefonların şarjı bitmemesi için yoğun çaba sarf ederiz. Hiç kullanmasak dahi telefonumuzu 2 gün sonra şarj etmemiz gerekir. Akıllı telefonlar hala şarj konusunda prizlere bağımlılar. Peki, telefonunuzu şarj ederken yaptığınız hataları biliyor musunuz? Akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatmak istiyorsanız bu haberi kaçırmayın! İşte telefonunuzu şarj ederken doğru zannettiğiniz yanlışlar!

Telefonunuzu ne zaman şarja takıyorsunuz? Muhtemelen 2 günde bir telefonunuzu şarja takıyorsunuz. Bataryanın daha uzun ömürlü olması, telefonunuzun zarar görmemesi için telefonunuzu şarj​ ederken dikkat etmeniz gereken püf noktalar var. Akıllı telefonların ömrünü uzatmak için şarj ederken dikkat edilmesi gereken kurallar! 

ŞARJ CİHANIZI PRİZDE BIRAKMAYIN 

Telefonunuzu şarj ettikten sonra adaptörü prizden çıkarmanız gerekir. Çünkü adaptörü prizden çıkarmadığınızda şarj cihazları küçük miktarda da olsa prizden güç alır. Bu durum hem elektrik faturalarına yansır hem de transformatöre kısa devre yaptırarak yangın dahi çıkarabilir. 

SAKIN TELEFONUNUZU YÜZDE 100 ŞARJ ETMEYİN!

Telefonunuzun bataryasının daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız sakın telefonunuzu yüzde 100 şarj etmeyin. Akıllı telefon​ üretiminde kullanılan lityum-iyon pillerin daha uzun süre boyunca kullanılması için telefonunuzu yüzde 100 şarj etmemeniz gerekir. 

Herkes yanlış biliyormuş! Telefon şarjının ömrünü bitiren yüzde 100 hata

TELEFONUNUZUN ŞARJI SIFIRLANMADAN ŞARJ EDİN

Telefonunuzun şarjını yüzde 100 doldurmak ne kadar sakıncalıysa tamamen boşaltmak da zararlıdır. Şarjınızın tamamen bitmesi bataryanın kullanım ömrünü düşürür. Telefonunuzun bataryasının sürekli tamamen bitmesine izin veriyorsanız, cihazının pil ömrü de zarar görür. 

TELEFONUNUZN ŞARJDEYKEN KULLANMAYIN 

Telefonunuz şarjdayken telefonunuzu kullanmanız pilin gerilemesine neden olur. Aynı anda iki işlemi birden yapmak yapmak pilin ömrünü azaltır. 

Herkes yanlış biliyormuş! Telefon şarjının ömrünü bitiren yüzde 100 hata

TELEFON ŞARJDAYKEN KILIF KULLANMA 

Telefonunuz şarjdayken kılıf kullanmamanız gerekir. Batarya​ şarj olurken ısı yayar. Bu sebeple, kılıf kullandığınızda ısı hapsedilmiş olur. Kılıf takmak istiyorsanız bile ısıyı atabilen uygun bir kılıf tercih etmelisiniz. 

KALİTESİZ ŞARJ ALETLERİNDEN UZAK DURUN

Birçok yerde akıllı telefonlara uygun şarj aleti satılıyor. Bu durum kullanıcıların kalitesiz veya yan sanayi ürünler kullanmasına ortam hazırlıyor. Telefonunuzun pil ömrünün uzun olmasını istiyorsanız, orjinal şarj aleti kullanmanız faydalı olacaktır. 

 

 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...