Tgrt Haber

HMGS sınavı bugün saat 10.15'te başlayacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2024 07:56 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 07:58
HMGS sınavı bugün saat 10.15'te başlayacak

Hakim, avukat ve savcı olmak isteyen Hukuk Fakültesi mezunlarının mesleki yeterliliklerinin ölçüleceği Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) bugün saat 10.15 itibarıyla başlayacak.

Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van olmak üzere 17 merkezde gerçekleştirilecek olan HMGS sınavını kazananlar avukatlık stajı, hakim​ ve savcı yardımcılığı sınavına başvuracak.

HMGS SINAVI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hukuk Fakültesi mezunlarının mesleki yeterliliklerinin ölçülmesi amacıyla yapılan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) 29 Eylül Pazar (bugün) saat 10.15 itibarıyla gerçekleşecek. Saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılmayacak.

HMGS sınavı bugün saat 10.15'te başlayacak - 1. Resim

HMGS SINAVI KAÇ DAKİKA?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda (HMGS) adaylara, 100 soru için 130 dakika süre tanınacak.

HMGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinde yayınlanan takvime göre; HMGS sınav sonuçları 24 Ekim Perşembe günü erişime açılacak.

HMGS sınavı bugün saat 10.15'te başlayacak - 2. Resim

HMGS SINAV MERKEZLERİ NEREDE?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ilk kez 29 Eylül Pazar günü (bugün) 17 ilde bulunan sınav merkezlerinde yapılacak. HMGS sınav merkezleri;

Ankara
İstanbul
İzmir
Adana
Antalya
Bursa
Diyarbakır
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Kayseri
Konya
Malatya
Samsun
Sivas
Trabzon
Van

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...