Tgrt Haber

İBB 700 personel alımı yapacak! Başvuru yapmak için bu şartları taşımak gerekiyor! İBB personel alımı şartları ve detayları neler?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
23 Mart 2023 10:55 - Güncelleme : 23 Mart 2023 11:06
İBB 700 personel alımı yapacak! Başvuru yapmak için bu şartları taşımak gerekiyor! İBB personel alımı şartları ve detayları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren İETT’ye 700 şoför alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapmak isteyenler için şartlar belli oldu. İşte İBB personel alımı şartları ve detayları…

İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşlemeleri (İETT), İstanbul’da toplu taşıma​ hizmetlerini sağlayan kuruluştur. İBB tarafından yapılan duyuruya göre bu kuruma 700 personel alımı yapılacak.

İBB’den gelen açıklamaya göre, nüfusuyla Avrupa’nın en büyük şehirlerinden olan İstanbul’da toplu taşımanın yaklaşık yüzde 60’ının otobüs ile sağlandığı aktarıldı. Diğer Avrupa kentlerinde birçok farklı kurum tarafından verilen bu hizmetin İstanbul’da tek bir kurum tarafından başarılı bir şekilde verildiğinin altı çizildi.

İETT​ 700 ŞOFÖR ALIMI DUYURUSU YAPILDI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ tarafından İETT kadrosunun güçlendirilmesine yönelik çok sayıda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle 700 otobüs şoförü İETT’de işe alınacak.

Kurum tarafından tek başına 152 yıllık köklü geçmişi ile megakentte toplu ulaşım hizmetlerinin sağlandığını ifade eden İBB, İETT’nin kadrosunu güçlendirmek için şoför istihdam edileceğini duyurdu. Açıklamanın devamında ise şoför alımına ilişkin başvuru şartları ve detaylar açıklandı.

İBB 700 personel alımı yapacak! Başvuru yapmak için bu şartları taşımak gerekiyor! İBB personel alımı şartları ve detayları neler?

İETT ŞOFÖR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İETT’de 700 şoför alımı ilanı yayımlandı. Buna göre adayların bazı şartları sağlamaları gerekecek. İstanbul’da toplu ulaşımın önemli bir parçasını oluşturan otobüsler için yapılacak şoför alımı için detaylar açıklandı. Başvuru yapmak isteyenlerin ilgili ehliyete sahip olmaları halinde elektronik ortamdan başvurularını yapmaları sağlanacak.

İETT 700 şoför alımı için başvuru yapacak kişilerin en az 1 yıllık E sınıfı veya yeni D sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları isteniyor. Bu şartı sağlayan kişiler ‘’kariyer.ibb.istanbul’’ adresinden başvurularını yapabilecekler. İETT’nin son 3 yılda başlattığı ve şu anda sayısı 115’e ulaşan kadın şoför sayısını artırmak için de özellikle kadınların başvurularını yapmalarını istedikleri ifade edildi. İBB’den yapılan açıklama sonrasında ilgili şartları sağlayan vatandaşların online olarak anında başvurularını gerçekleştirmeleri mümkündür. 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Asker çelik17 Nisan 2023 17:07

İETT is alımı

Davut aktaş 10 Nisan 2023 14:58

Emekliyim 1970 doğum yaş şartı varmi

Erhan 2021 Beri baş vurdum bitürlü geri dünüş olmadı ne yapmam gerkiyor 3 Nisan 2023 06:02

İETT girmek istiyorum dünüş olmıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...