Tgrt Haber

İki dev anlaştı: Popüler HBO dizileri Netflix'e gelebilir

22 Haziran 2023 14:56 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 14:57
İki dev anlaştı: Popüler HBO dizileri Netflix'e gelebilir

Warner Bros. Discovery ile Netflix'in görüştüğü iddia edildi. İki şirket anlaşırsa HBO yapımları Netflix'e lisanslanabilir.

WarnerMedia ile Discovery geçtiğimiz yıl birleşti ve Warner Bros. Discovery(WBD) adlı yeni bir şirket kuruldu. Yeni yönetimle birlikte şirkette birtakım strateji değişiklikleri yapıldı, dijital yayın platformları HBO​ Max​ ve Discovery+'ın tek çatı altında toplanmasıyla kurulan 'MAX' platformu yayın hayatına başladı.

Öte yandan Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, HBO'nun özel içerikleriniyse rakip platformlara lisanslamaya açık olduklarının da sinyalini vermişti. Şimdi WBD ile Netflix​'in kapalı kapılar ardında görüştüğü ve iki şirketin anlaşması halinde HBO içeriklerinin Netflix'e gelebileceği öne sürüldü.

Deadline'a göre bu bu anlaşma, Warner Bros. Discovery'nin finansal kaygıları sebebiyle gerçekleşiyor. Göreve geldiğinden beri şirketin kârlılığını artıracaklarını vurgulayan David Zaslav, HBO'nun "özel içerik" politikasından uzaklaşmaya ve HBO dizilerini ve filmlerini farklı platformlara satmaya sıcak bakıyordu.

KENDİ PLATFORMUNU DA KENARA ATMAYACAK

Warner Bros ile Netflix anlaşırsa, ABD'de 10 yıl sonra ilk kez bir HBO dizisi rakip platformda gösterilmiş olacak. Fakat kaynaklar anlaşmanın WBD'ye de esneklik sağlayacak şartlar içerdiğini ve HBO'nun Netflix'e lisansladığı içeriklerin MAX platformunda yayınlanmaya devam edileceğini de belirtiyor.

İki dev anlaştı: Popüler HBO dizileri Netflix'e gelebilir

Söylentiye göre, anlaşma kapsamındaki ilk yapım Issa Rae'nin Insecure dizisi olacak. Çağdaş bir Afrikalı-Amerikalı kadının hayat hikayesini konu alan komedi ve drama türündeki bu dizi, beş sezon boyunca HBO'da yayınlanmıştı. Aralık 2021'de final yapan Inesecure, Netflix'e gelecek ilk HBO yapımı olabilir.

TÜRKİYE'DE FARKLI PLATFORMLARDA YAYINLANIYOR

WarnerMedia ile Discovery birleşmeden önce şirket HBO Max'in Türkiye'de yayın hayatına başlayacağını açıklamış hatta tarih de vermişti. Ancak Warner Bros. Discovery, çoğu Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren platformu Türkiye'ye getirmekten vazgeçmişti.

Şu anda Game of Thrones, House of the Dragon ve benzeri HBO yapımlarına ülkemizde BluTV ve TODTV üzerinden erişilebiliyor. Fakat WBD - Netflix anlaşması tamamlandığında dengeler değişebilir. BluTV'den yayınlanan bir HBO içeriği lisans süresi dolduktan sonra Netflix'e transfer olabilir.

NETFLİX'E DE YARAYACAK

Netflix, ABD ve İspanya dahil çoğu ülkede şifre paylaşımını engelledikten sonra abonelik iptalleriyle karşılaşmıştı. Söz konusu anlaşma gerçekleşirse özellikle HBO yapımlarını izlemek isteyen kullanıcılar Netflix'e abone olacağından, bu durumun yayın devine fayda getireceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Deadline, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Deadline
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...