Tgrt Haber

İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Cemre havaya, suya, toprağa ne zaman düşer? 2024 yılı cemre tarihleri…

Editör: Yunus Tevfik / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 15:23 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 15:25
İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Cemre havaya, suya, toprağa ne zaman düşer? 2024 yılı cemre tarihleri…

Şubat ayına girdiğimiz günlerde hava sıcaklıkları yurt genelinde soğuk ve yağışlı seyrediyor. Baharın habercisi olarak tabir edilen cemrelerin ne zaman düşeceği araştırılmaya başlandı. Halk arasında cemrenin düşmesinin ardından hava sıcaklıklarının arttığı ve bu yüzden baharın müjdecisi olduğu bilinir. Peki İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Cemre havaya, suya, toprağa ne zaman düşer? 2024 yılı cemre tarihleri nelerdir?

Bahar​ müjdecisi olarak kabul edilen cemrenin 2024​ yılında hangi tarihlerde düşeceği araştırılmaya başlandı. Halk arasında havaların ısınması ile bağdaştırılan cemrenin her yıl aynı tarihlerde hava, su ve toprağa düştüğüne inanılır.

İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Cemre havaya, suya, toprağa ne zaman düşer? 2024 yılı cemre tarihleri… - 1. Resim

CEMRE​ NE DEMEK?

Halk arasında hava sıcaklıklarının artması ve baharın gelmesiyle özdeşleştirilen cemre aslında bilimsel bir hava durumu terimi değildir. Bir kültürel inanış ve sembol olarak tanımlanan cemre halk arasında havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır.

İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Cemre havaya, suya, toprağa ne zaman düşer? 2024 yılı cemre tarihleri… - 2. Resim

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK? 

Cemre her yıl aynı günlerde düştüğü kabul edilir ve ilk cemre havaya düşer. Havaya düşen cemrenin ardından havanın ısınması beklenir. 19-20 Şubat’ta cemrenin birincisi havaya düşecek.

İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre ne demek? Cemre havaya, suya, toprağa ne zaman düşer? 2024 yılı cemre tarihleri… - 3. Resim

CEMRE HAVAYA, SUYA, TOPRAĞA NE ZAMAN DÜŞER?

İlk cemre 19-20 Şubat​ 2024’te havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat 2024’te suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart​ 2024’te toprağa düşecek. Birinci cemre havanın ısınmaya başlaması, ikinci cemre deniz,göl ve akarsuların ısınmaya başlaması anlamını taşır. Üçüncü cemrenin toprağa düşmesiyle de toprağın ısındığı ve baharın geldiği kabul edilir. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...