Tgrt Haber

İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubeleri e-Okul üzerinden belirlenecek

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2024 11:43 - Güncelleme : 13 Ağustos 2024 10:42
İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubeleri e-Okul üzerinden belirlenecek

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa süre kala öğrenciler ve velilerin gündeminde ilkokul 1. sınıf şube ve sınıf öğretmeni nasıl, nereden belirlenecek yer alıyordu. Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilin valiliğine gönderilen yazıda detaylar yer aldı.

Okulların açılmasına az bir süre kalmasıyla beraber ilkokula ve ortaokula yeni başlayacak olan öğrencilerin gündeminde sınıf öğretmenleri ve şubeler nasıl öğrenilir sorusu yer almıştı.

MEBİLKOKUL​ 1. SINIF ŞUBE​ NEREDEN, NASIL BAKILIR?

MEB tarafından 81 ile gönderilen yazıya göre ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul​ sistemi üzerinden belli olacak.

İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilirken Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir.

İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubeleri e-Okul üzerinden belirlenecek - 1. Resim

İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRETMENİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

MEB tarafından gönderilen yazıya göre 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenirken 

yönergenin 8. maddesinde belirtildiği üzere 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği aktarılan yazıda, Yönerge'nin "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş Ve İşlemler" başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin yapılması gerektiği belirtildi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2024?

Okulların açılması | 9 Eylül 2024

Birinci Dönem ara tatili |11-15 Kasım 2024

Yarıyıl tatili | 20-31 Ocak 2025

İkinci Dönem ara tatili | 31 Mart - 4 Nisan 2025

Okulların kapanması | 20 Haziran 2025

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...