Tgrt Haber

Bu optik illüzyon IQ’nuzu ölçüyor: Arka bahçeye izinsiz giren gizli yüzü bulmak için 3 saniyeniz var!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2022 09:30 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 15:21

Harika gözlem becerilerine sahip kişiler, evin arka bahçesinde gizlenmiş bir hırsızın yüzünü sadece 3 saniyede görebiliyor. Bu süre içinde yüzü görebilenler aynı zamanda yüksek IQ’lu olarak kabul ediliyor. Peki siz, bahçeye izinsiz giren yüzü görebildiniz mi?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar dahil olmak üzere birçok optik illüzyon​ vardır. Optik illüzyonlar bir nesnenin veya çizimin, insanların beyin algısına meydan okuyan, zihin büken, derinden büyüleyici ve şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Aynı zamanda optik illüzyonlar, olayları nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Aşağıdaki resmin içine gizlenmiş bir erkek yüzü ise sizin hızlı algılama yeteneğinizi açığa çıkarıyor.

Bu optik illüzyon IQ’nuzu ölçüyor: Arka bahçeye izinsiz giren gizli yüzü bulmak için 3 saniyeniz var!

Bu optik illüzyon IQ’nuzu ölçüyor: Arka bahçeye izinsiz giren gizli yüzü bulmak için 3 saniyeniz var!

İZİNSİZ GİRENİN GİZLİ YÜZÜNÜ SADECE 3 SANİYEDE GÖREBİLDİNİZ Mİ? 

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve evin arka bahçesindeki gizli adamın yüzünü bulmaya çalışın. Adamın yüzünü bulmak çok zor görünebiliyor, ancak görüntüdeki ağaçlara bakarsanız, izinsiz girenin gizli yüzünü bulabilirsiniz. Adamın yüzü evin sağ tarafında, ağacın yaprakları ve dalları arasında görülebiliyor. Yüzü 3 saniye içinde bulabilenleri tebrik ediyoruz.

Bu görselde gerçekten bir adam​, kadın ya hayvan aramış olabilirsiniz. Fakat, biz gizlenen yüzü sorduk. Bu yüzden bu tarz testleri çözerken basit düşünmemek gerekiyor. Alışılmış görüntüleri hemen fark edebilirken, alışılagelmişin dışındaki görüntüleri detaylı bakınca görebiliyoruz.

Ağacın şeklinden dolayı duvarda bir adam yüzü oluştuğunu hemen fark ettiyseniz siz oldukça üstün zekalı birisiniz. Zekanızın sizi diğer kişilerden ayırt ettiğini unutmayın.

Algı uzmanları, optik illüzyonları sıklıkla tekrar etmenin görsel ve bilişsel hafızanız üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. 

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zekanıza katkı sağlamak için  TGRTHaber.aktuel içeriklerine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...