Tgrt Haber

IŞİD harekete geçti, hedef yeniden Kobani!

02 Şubat 2015 19:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17
IŞİD harekete geçti, hedef yeniden Kobani!

İç savaşın devam ettiği Suriye'de IŞİD militanları 4 ayı aşan zamanın ardından boşalttıkları Kobani'ye füzelerle saldırıyor.

Kobani'den geri çekilen IŞİD militanları, Kobani'nin doğu ve batıdaki köylerine yönelik saldırılarını tekrar başlattı.

Geri çekilmişlerdi...

Saldırıları sonucu yaklaşık 200 bin insanın topraklarından ayrılmaya zorlayan terör örgütü IŞİD militanları, karadan Peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu havadan ise koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının desteğiyle YPG tarafından püskürtülmüştü.

İki yönden saldırıya geçtiler

Geçen hafta geri çekilen IŞİD militanları, doğu ve batıdaki köylerden Kobani'ye füzelerle saldırmaya başladı. IŞİD militanları Kobani'ye yönelik füze saldırılarının görüntülerini de sosyal medya kanallarından yayınladı.

IŞİD'den açıklama: IŞİD kalacak!

IŞİD, kısa bir süre önce yayınladığı videoda, resmen kentten çekildiğini açıklarken, yeniden saldıracakları tehdidinde bulunmuştu. Video kaydında bir militan "Bir süre önce bombardıman ve bazı kardeşlerimizin ölümünden ötürü Ayn el İslam'dan biraz çekildik. İslam Devleti (IŞİD) kalacak. Bunu Obama'ya söyleyin" ifadelerini kullanıyordu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...