Tgrt Haber

İŞKUR kayıt belgesi! İŞKUR giriş e-devlet! İŞKUR'a kimler başvuru yapabilir?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2022 11:42 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 15:36
İŞKUR kayıt belgesi! İŞKUR giriş e-devlet! İŞKUR'a kimler başvuru yapabilir?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işsizliğin önüne geçilmesi gibi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş bir kurumdur. İŞKUR, Eylül ayı içerisinde 116.406 işçi alımı yapacağını duyurmasıyla birlikte vatandaşlar, İŞKUR'a nasıl başvuru yapacaklarını, başvuru için neler gerekeceğini araştırmaya başladı.

İŞKUR​, kısa çalışma ödeneği de sağlar. Kriz dönemlerinde çalışma saatlerininin kısaltılması sonrası işçilerini çıkarmayan işverenlere verilen bir destektir. Doğum sonrası 2 aylık süt izninin ardından 1. Çocuk için 2, 2. çocuk için 4, 3. Çocuk için 6 ay süreyle asgari ücretin yarısı tutarında çalışan annelere verilen ödenek de İŞKUR'un hizmetleri arasındadır. 

İŞKUR NEDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan İŞKUR, kendi isteği dışında işini kaybetmiş olanlara yeni iş buluncaya kadar maddi destek verir. Alınacak ödenek, yatırılan sigortanın süre ve miktarına göre değişir ancak ortalama ödenek, 6-10 ay arasındadır. 

İŞKUR'A KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • İŞKUR'a sadece T.C. vatandaşları kayıt yapabilmektedir.
  • Başvuru yapan vatandaşların 14 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Ayrıca reşit olan vatandaşların askerlik ile ilişiğinin kesilmiş olması gerekmektedir.
  • Başvuran kişilerin herhangi bir eğitim durumu veya çalışmışlığı yoksa ise İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına gitmesi gerekmektedir.

İŞKUR İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR başvuruları için ilk önce kayıt yaptırmanız gerekir. Eksizksiz ve doğru bilgiler doldurulduktan sonra  özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır.

İŞKUR KAYIT SORGULAMA

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...