Tgrt Haber

İstanbul'da da hissedilen depremin ayrıntıları ortaya çıktı

15 Ekim 2016 12:41 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12
İstanbul'da da hissedilen depremin ayrıntıları ortaya çıktı

Karadeniz açıklarında saat 11.18'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Yerel medya, sarsıntının Zonguldak ve kıyıdaki ilçelerinde paniğe yol açtığını aktarıyor. İTÜ'den Prof. Tüysüz, Karadeniz'de bilinen bir fay hattı olmadığını, depremin denizin altında muhtemel bir oturma veya heyelan nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Karadeniz açıklarında saat 11.18'de bir deprem meydana geldi. İstanbul ve birçok kentte hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı. Sarsıntının merkez üssünün İstanbul'a 200 kilometre uzaklıkta olduğu bildiriliyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Karadeniz Ereğli açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak verdi. Avrupa Sismoloji Merrkezi'ne göre depremin büyüklüğü 5.2.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nin (AFAD) verileri, yerin yaklaşık 25 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.8 olarak gösteriyor.

Depremin büyüklüğünü 5 olarak geçen Kandilli Rasathanesi ise derinliği 14.4 kilometre olarak aktardı.

ZONGULDAK VE İLÇELERİNDE PANİK

Deprem, İstanbul başta olmak üzere Karadeniz kıyısındaki kentlerde hissedildi. Zonguldak, Kocaeli, Karabük, Bartın ve Sakarya gibi kentlerde yaşayanlar, sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda depremi hissettiklerini yazdı.

Yerel medya, Zonguldak kent merkezi ile özellikle Ereğli ve Alaplı'da deprem nedeniyle insanların panik yaşadığını aktarıyor. Twitter'a yazan bir Zonguldaklı, evindeki buzdolabının sarsıntı sonucu düştüğünü belirtti.

Sakarya'dan paylaşılan bir mesajda ise, bir sosyal medya kullanıcısı depremle uykudan uyandığını söyledi.

PROF. TÜYSÜZ: BİLİNEN BİR FAY YOK

NTV canlı yayınında depremi değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Okan Tüysüz, bölge içerisinde bilinen aktif bir fay olmadığını vurguladı.

Prof. Tüysüz, "Karadeniz'in içinde yapılmış sismik çalışmalar var, denizin altını çok fazla detaya girmeden biliyoruz. Burada çok kalın bir çökelti istifi var ve zaman zaman oturmalar ve heyelanlar meydana geliyor. Büyük ihtimalle bu tür bir oturma veya bilmediğimiz bir fay nedeniyle deprem ortaya çıktı" dedi.

Karadeniz'in ortasında bilinen çok büyük bir deprem meydana gelmediğini dile getiren Prof. Tüysüz, Karadeniz kenarına inşa edilecek nükleer santrallerin depremle birlikte yeniden gözden geçirilebileceğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...