Tgrt Haber

İstanbul’da kar yağacak mı? Meteoroloji kritik günü açıkladı! Hafta sonu İstanbul hava durumu

18 Şubat 2022 11:00 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 11:21
Meteoroloji Genel Durumu İstanbul hava durumu hakkında uyardı.

İstanbul kar yağışı iddiaları hafta sonu plan yapanları üzdü. Kuvvetli yağış ve düşük hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar ‘’İstanbul’da kar yağacak mı? Hafta sonu hava durumu nasıl?’’ sorusunun cevabına odaklandı. İşte İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Durumu İstanbul hava durumu hakkında uyardı.

İstanbul’da son iki gündür yaşanan bahar havası nedeniyle hafta sonu plan yapmayı düşünen vatandaşları üzen haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi. Yurt genelinde yaşanan yağış İstanbul’da etkisini artırırken kar yağışı uyarısı geldi. Meteoroloji; Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Kastamonu illeri için sarı kodlu uyarıda bulunurken Batı Karadeniz’de yaşanan yer yer kar yağışının İstanbul’da da etkili olabileceğine dikkat çekti.

İSTANBUL KAR YAĞIŞI NE ZAMAN?

İstanbul’da yaşanan bahar havası sabahın erken saatlerinde sona erdi. Vatandaşlar bahar sevinci yaşarken İstanbul kar haberleri hafta sonu planlarını iptal ettirdi. Peki İstanbul’da kar yağacak mı?

18 Şubat Cuma günü İstanbul ve çevre illerde sağanak yağış etkisini gösteriyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ‘’Bugün İstanbul’da sabah saatlerinde (8-9 da) kuzey batı kesimlerinden yağmur başlayacak akşam sona erecek. Yağmur şiddetli su baskınlarına dikkat. Batı Karadeniz’de yağmur gündüz şiddetli su baskınları olabilir. Akşam iç kesimler ve Bolu dolaylarından Kar ulaşımı etkileyebilir’’ uyarısında bulundu.

İstanbul’da kar yağacak mı? Meteoroloji kritik günü açıkladı! Hafta sonu İstanbul hava durumu

Prof. Dr. Şen geçtiğimiz günlerde şubat ayı sonunda İstanbul kar yağışı olabileceğini duyurmuştu.

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN! 

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul’da kar yağacak iddiaları devam ederken hava durumu merak konusu oldu. İşte 5 günlük İstanbul hava durumu:

  • 18 Şubat Cuma: En düşük: 7 En yüksek: 13 (Sağanak yağışlı)
  • 19 Şubat Cumartesi: En düşük: 3 En yüksek: 12 (Parçalı bulutlu)
  • 20 Şubat Pazar: En düşük: 4 En yüksek: 12 (Parçalı bulutlu)
  • 21 Şubat Pazartesi: En düşük: 6 En yüksek: 12 (Yağmurlu)
  • 22 Şubat Salı: En düşük: 8 En yüksek:13 (Yağmurlu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Batı Karadeniz'de (Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Kastamonu'nun kuzeyi) bu sabah saatlerinde yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur(21-50 kg/m²), iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar (10-25cm) yağışına dönüşeceği uyarıında bulundu. İstanbul'u da etkisi altına alan kuvvetli yağışın neden olabileceği kıyı kesimlerde sel, su baskını, iç kesimlerde tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayı ile beraber ulaşımda aksamalar, dik yamaçlarda heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti. 

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN! 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...