Tgrt Haber

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
17 Eylül 2024 19:18 - Güncelleme : 19 Eylül 2024 09:24

Yemen’de yaşanan insani krize bir nebze merhem olabilmek için yola çıkan İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği ekipleri, savaş nedeniyle Marib’e sığınan mağdurlara tankerler dolusu temiz su ulaştırdı. 

Yemen’de yaşanan insani krize duyarsız kalmadılar. Fakat kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen mağdur Yemenlilere ulaşmak hiçte kolay olmadı. Önce İstanbul’dan Mısır’ın başkenti Kahire’ye gittiler, havalimanındaki uzun bekleyişin ardından Yemen’in Hadramut şehrine varmak için havalandılar.

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı - 1. Resim

Uçaklarının Seyun Havalimanına inişinin ardından da tam 10 saat boyunca kara yolu ile Marib’e ulaştılar. İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği ekipleri, tüm bu zahmetli yolculuğu Yemenli mağdurlar için yaptı. 

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı - 1. Resim


Yemen’deki krizin ardından başkent Sana ve çevresinden Marib’e büyük bir göç yaşandı. Milyonlarca insan, şimdilerde Marib’deki derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İyilik Yolu Derneği de kamplardaki Yemenliler için harekete geçti ve bölgede bir dizi acil yardım çalışması gerçekleştirdi.

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı - 3. Resim

Dernek, kamplardaki yetersiz altyapı nedeniyle temiz suya erişemeyen ve buna bağlı olarak hijyen sıkıntısı çeken Marib’deki kamplara temiz su götürdü. 47 tanker temiz suyu kamplardaki su depolarına birer birer boşaltan İyilik Yolu ekipleri, yüzlerce ailenin ihtiyacını karşıladı. 

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı - 4. Resim


"SEFERBERLİK BAŞLATTIK"

Yardımları bizzat koordine etmek üzere bölgeye giden İyilik Yolu Derneği Başkanı Emrullah Orman ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Yemen’de yıllardır süren kriz nedeniyle Marib’de irili ufaklı birçok mülteci kampı bulunuyor. Ve bu kamplarda neredeyse hiçbir insani ihtiyaç karşılanamıyor. Biz de İyilik Yolu Derneği olarak hiç olmazsa insanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla bir seferberlik başlattık. Su tankerlerimiz vasıtasıyla kamplardaki ailelerimizin temiz su ihtiyacını karşılıyor ve hayırseverlerimizin destekleriyle şartların daha da iyileştirilmesi için gayret sarfediyoruz.”

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı - 2. Resim

ACİL YARDIM İÇİN

Yemen’deki acil yardım çalışmalarına destek olmak isteyen hayırseverler, derneğin banka hesap numaralarını kullanarak açıklama kısmına “Ad, Soyad, Telefon No ve Yemen” yazdıklarında diledikleri miktarda katkı sunabiliyor.

İyilik Yolu, Yemen’e ulaştı - 6. Resim

Online bağış yapmak isteyenler de derneğin web sitesi üzerinden faaliyetlere ortak olabiliyor.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin17 Eylül 2024 19:23

Bu kadar zor bir durumda bile insanlara yardım etmeye çalışan dernekler gerçekten çok güzel şeyler yapıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...