Tgrt Haber

Japonya'daki PKK mitingi videosu doğru mu, PKK sorunu nedir?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 10:16 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 11:10

Japonya'da yer alan bir derneği faaliyetleri nedeniyle Japonya'daki PKK mitingi videosu doğru mu, PKK sorunu nedir? sorularının cevabı merak edildi. Saitama'da Newroz kutlamasının yapılmak istenmesinin ardından konu bir kez daha gündeme geldi.

JaponyaSaitama​ Vilayet Parkları Ve Yeşillik Derneği, bahar festivali düzenlenmesine, protestocuların parkta sorun çıkarabileceği ihtimalini gerekçe göstererek izin vermedi. Ardından Saitama yetkilileri 23 Ocak'ta kararın hata olduğunu söyleyerek kararını geri çekti ve özür diledi. Ardından Japonya'da PKK​ terör örgütüyle ilgili konular yeniden patlak verdi. Peki, Japonya'daki PKK mitingi videosu doğru mu, PKK sorunu nedir?

JAPONYA'DAKİ PKK SORUNU NEDİR?

Japonya'daki PKK'lılarla ilgili gelen haberler geçtiğimiz yıllarda kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Japonya'ya göç eden PKK'lılar, çeşitli bölgelerde huzursuzluk çıkartmaya başlamıştı. Japonlar ise bu tür huzursuzluklardan rahatsız oldu. Japonlar neden bu topluluğun  sınır dışı edilmesini istedi?

Japonya, huzursuzluk çıkartanların protestocu gruplar oldukları ve propaganda yaptıklarını ifade ederek PKK'lıların sınır dışı edilmesini istemişti. Daha önce terör örgütü kategorisinde bulunan PKK, Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı tarafından PKK'yı yasaklı örgütler listesinden çıkarmıştı. Japon Gazeteci Ishii Takaaki'nin yaptığı çalışmanın ardından PKK yandaşlarının ülkesinde örgütlendiği deşifre edildi.

Bir Japon gazetecinin aktardığına göre, Kawaguchi ve Warabi bölgelerinde yoğunlukta olan PKK yandaşlarının sayısı son zamanlarda epey arttı ve hepsi bir bölgede yaşıyorlar. Olay çıkarmaya başlayan yandaşlar evde geceleri yüksek sesle müzik dinleme, caddede drift, yüksek hızla araç kullanma, kadınlara taciz gibi nedenlerden kaynaklı bölge yerli halkı tarafından Nisan ayında Twitter'da toplu tepki aldı. Olaylar üzerine Japonya'da PKK karşıtı miting düzenlendiği iddia edildi. Video kısa sürede çok izlendi.

Konser ve festival gibi etkinliklerde terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterlerinin açıldığını belirten Takaaki, örgüt tarafından da tehdit edildi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...