Tgrt Haber

Kanada Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
10 Nisan 2023 15:33 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 17:06
Kanada Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları!

Son yıllarda rağbet gören Kanada vatandaşlığına başvurabilmek için gerekli bir takım kriterler yer alıyor. Belirli bir süre Kanada sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların rahatlıkla alabileceği vatandaşlık, başka ülkede yaşayan vatandaşlar için belirli aşamalara gerek duyulur.

Kanada vatandaşlık başvuruları özellikle son yıllarda ciddi oranda rağbet gören ülkeler içerisinde ayrıca değerlendirilebilir. Kanada vatandaşlık başvurusu yapmak isteyen kişilerin ise öncelikli olarak ülke içerisindeki yaşam standartlarını ve yine ülke tarafından talep edilen ön koşulları takip etmeleri beklenir. Çünkü ancak bu çerçeve dahilinde düşünüldüğünde başvuru adımlarının verimli bir şekilde ilerlediği gözlemlenir.

Öte yandan Kanada vatandaşlığına başvuru yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin farklı gerekçeleri de olabilir. Örneğin; Kanada’da doğmuş olmak, yasa değişikliği neticesinde vatandaşlık başvurusu yapmaya hak kazanmak ya da yurt dışında doğduğu halde Kanada vatandaşı olan bir ebeveynin bulunması gibi durumlar, bahsi geçen gerekçelere örnek olarak gösterilebilir.

KANADA VATANDAŞLIK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kanada vatandaşlığı başvurusu yapmak isteyen kişilerin, ilk etapta vize ile ülkeye giriş yapmaları daha sonra oturum izni almaları gerekir. Oturum izni ile birlikte belirli bir süre Kanada sınırları içerisinde yaşayan kişilerin ise rahatlıkla vatandaşlık başvurusu yapabilecekleri bilinir.

Tüm bu durumlar göz önüne alındığında; başvuru sahiplerinin, ilgili bir başvuru paketini seçerek, satın almaları beklenir. Başvuru paketleri ise çocuklara ve yetişkinlere göre ayrı ayrı belirlenmiştir. Dolayısıyla bu aşamada uygun bir paket seçmiş olmak en önemli etkendir. Başvuru paketlerinin içeriği ise genellikle ilgili başvuru formlarından ve talimatlardan oluşur. Tüm bunların eksiksiz ve tamamıyla doğru bilgilerle, güncel verilere göre doldurulması gerekir.

Nihayetinde; tarafınıza bildirilen tüm talimatların özelinde başvuru işlemlerinizi tamamladıktan sonra bu dosyayı Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’na iletmeniz yeterli olur. Bu etaptan sonra ise yeni bir gelişme dahilinde aynı büro tarafından bildirim alabilirsiniz. Ek evrak talebi, olumsuz veya olumlu sonuçlanmalar gibi tüm durumlar ise bu bildirimler içerisinde yer alır ve Kanada vatandaşlık başvurusu tamamlanmış sayılır.

KANADA VATANDAŞLIK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Kanada vatandaşlık başvurusu için gerekli olan evraklar tamamıyla kişilerin gerekçeleri üzerine kuruludur ki bu tip durumlarda satın alınan başlangıç paketlerinin de ciddi bir etkisi vardır. Öte yandan bütüne bakıldığında; genel olarak başvuru sahiplerinden istenen asıl evrakları şu şekilde aktarabiliriz:

  • Başvuru formu
  • Gelir vergisi beyanı
  • Adli sicil kaydı
  • Dil yeterliliğini kanıtlayan belgeler
  • Maddi kaynakları gösteren belgeler
  • İkamet kaydı
  • Evlilik belgesi
  • Doğum belgesi
  • Pasaport

Kanada Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları!

KANADA VATANDAŞLIK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kanada vatandaşlık başvurusu şartları dahilinde ilk sunulan koşul; şüphesiz, başvuru sahibinin belirli bir süre zarfında Kanada’da ikamet etmiş olması ve oturum izninin geçerliliğidir. Bunun dışında aşağıda verilecek olan diğer maddelerin gerekçesi ise genellikle toplum düzenini korumak üzerine şekillenir.

Dolayısıyla Kanada’da uzun süre ile ikamet eden veya Kanada’daki toplumun kültürüne uyum sağlayan herhangi birinin bu aşamada zorlanmasına neden olacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Yine de bahsi geçen bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması gerekir.
  • Kanada’da doğmuş olmak veya Kanada vatandaşı olan bir ebeveynin yahut akrabanın bulunması da vatandaşlık başvurusu adına etkili faktörler arasında gösterilir.
  • Öte yandan adli sicil kaydının temizliği de oldukça mühimdir.
  • Adli sicil kaydının yanı sıra toplum düzenine uyum sağlandığının da kanıtlanmış olması gerekir.
  • Dil yeterliliğinin kanıtlanması da yine zaruridir.

EN KOLAY KANADA VATANDAŞLIĞI NASIL ALINIR?

Kanada vatandaşlığı almanın en kolay yolu genellikle evlilik veya doğum olarak gösterilir. Ancak yasa değişiklikleri, yatırımlar veya mevcut olanaklar da Kanada vatandaşlık başvurusu esnasında dikkate değer konular arasında yer alır. Dolayısıyla Kanada vatandaşlığı için en kolay ya da zor şeklinde nitelendirilebilecek herhangi bir durumdan söz edilemez.



Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...