Tgrt Haber

Kargolar, Kurban bayramında resmi tatil olması sebebiyle kapalı olacak

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
11 Haziran 2024 15:43 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 10:52
Kargolar, Kurban bayramında resmi tatil olması sebebiyle kapalı olacak

16 Haziran günü bayramın ilk günü olurken kargo bekleyen ve göndermek isteyen vatandaşlar Kurban bayramında kargolar çalışıyor mu 2024, arefe günü açık mı araştırmaya başladı. Kamu çalışanları için 9 güne çıkartılan bayram tatili boyunca kargolar kapalı mı merak edilirken çalışma saatlerini derledik.

Kurban Bayramı​ tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından bankalar​, kargolar​ ve hastaneler​ açık mı, kapalı mı araştırılmaya başlarken hafta sonu çalışma saatleri de merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından bayram tatilinin uzatıldığını duyurmuştu.

KURBAN BAYRAMINDA KARGOLAR AÇIK MI 2024?

16 Haziran tarihinde başlayan bayram tatili süresince kargolar hizmet vermeyecek. Resmi tatillerde kapalı olan kargo şirketleri 19 Haziran'a kadar kapalı olacak.

Kargolar, Kurban bayramında resmi tatil olması sebebiyle kapalı olacak - 1. Resim

Resmi tatillerde kapalı olan yerler şöyle:

Okullar, Üniversiteler, Bankalar, Borsa, Eczaneler, Hastaneler, Kaymakamlıklar, Valilikler, Belediyeler, Aile Sağlığı Merkezleri, Noterler, SGK, PTT ve Kargo firmaları.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ OLDU?

2024 yılında bayram 16 Haziran'da başlarken 4 gün sürecek. 16-17-18-19 Haziran'da resmi tatil​ olarak sayılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatilinin uzatılacağını şu sözlerle duyurmuştu:

"Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...