Tgrt Haber

Kediler ve köpekler depremi hisseder mi? Kediler, köpekler deprem olacağını anlar mı? Ne tepki verirler?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 14:33 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 14:32
Kediler ve köpekler depremi hisseder mi? Kediler, köpekler deprem olacağını anlar mı? Ne tepki verirler?

Sıkça sorulan sorular arasında kedi ve köpekler depremi hisseder mi, sorusu yer alıyor. Depremin olacağını hayvanlar önceden bilir mi? Duyu organları insanlarınkine oranla çok daha hassas olan kedi ve köpekler deprem olacağını anlar mı? Depremi ilk önce hangi hayvan hisseder? İşte detaylar...

Kediler​ ve köpekler depremin sesini önceden duyuyor mu, sorusunu  cevabı aranıyor. Deprem​ olmadan saniyeler önce kedilerin, köpeklerin ve bazı hayvanların verdiği panik  tepkiler, akıllara depremi önceden hissetti mi sorusunu getiriyor. Peki, kediler deprem olacağını anlar mı? Köpekler deprem olacağını hisseder mi? İşte detaylar...

KEDİLER VE KÖPEKLER DEPREMİ HİSSEDER Mİ?

Kediler ve köpekler depremi ne kadar önce hisseder, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Hayvanlar​ depremleri önceden sezebilir mi? Sıkça merak edilen sorulardan biri olan kedi ve köpekler depremi nasıl hisseder sorusunu yanıtladık. 

KEDİLER, KÖPEKLER DEPREM OLACAĞINI ANLAR MI? NE TEPKİ VERİRLER?

Kedi ve köpekler deprem öncesinde tepki gösterme yetisine sahip varlıklardır. Çünkü duyu organları insanlara göre çok daha gelişmiştir. Kedilerin ve köpeklerin deprem öncesi davranışları nelerdir? Kediler deprem olacağını anlar mı, nasıl tepki verir?

Bazı hayvanlar insanların duyamayacağı sesleri ve titreşimleri hissederler ve duyarlar. Kediler ve köpekler depremlere karşı hassas canlılardır. Dünyanın titreşimlerini daha deprem olmadan hissedebilir ve tepki verirler.  Depremin kediler ve köpekler üzerindeki etkisi nedir?

KEDİ VE KÖPEKLERİN DEPREME TEPKİLERİ

Bazı kediler depremden önce normalden daha fazla miyavlar veya uluma benzeri sesler çıkartmakta. Birçok kedi sahibi, kedilerinin deprem öncesinde çeşitli tepkiler vererek kendilerini uyarmaya çalıştığını söylüyor. Köpekler ise depremden önce huzursuz bir şekilde  evde sürekli olarak bir yerlere koşturabilir veya normalden daha fazla hareket edebilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...