Tgrt Haber

Kerry resmen tehdit etti!

25 Şubat 2016 10:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14
Kerry resmen tehdit etti!

Kerry, halihazırdaki "çatışmaların durdurulması" anlaşmasının yanı sıra BM'nin Suriye için siyasi geçişi öngören sürecinin de başarısızlıkla sonuçlanması halinde, ABD'nin, Suriye'nin parçalara bölünmesini de içeren daha agresif bir tutum takınabileceğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Eğer Ruslar ve  İranlılar Suriye barış sürecinin gerçekleşmesi konusunda ciddi değillerse, o  zaman daha çok fikir ayrılığına sebebiyet verebilecek ve meseleyi daha da alevli  bir halde biçimlendirebilecek B planına geçmemiz gerekir” değerlendirmesinde  bulundu.- Güvenli bölgeSuriye krizine çözüm bulmada güvenli bölge  oluşturulma ihtimalinin ortadan kaldırılıp kaldırılmadığına yönelik bir soruya  ise Kerry, “Hayır, böyle bir ihtimal ortadan kaldırılmadı ancak bu birçok  karmaşıklığı da beraberinde getiriyor” yanıtı verdi.
Kerry, şöyle konuştu:
“Eğer güvenli bir bölge inşa edeceksek burası güvenli olmak zorunda.  Eğer 'bu güvenli bir alan' diyeceksek kim bu alanı güvenli kılacak? Kim DAEŞ’in  gelip saldırmasını önleyecek? Nusra Cephesi’nden kim koruyacak? Suriye ordusundan  veya Rusların havadan bir şeyler atmasından kim koruyacak? Eğer Rusların,  teröristlerin kendilerine güvenli alan bulduklarını sanarak buraya havadan bir  şeyler bırakmasını önlemek istiyorsak hava savunma sistemi oluşturmak zorundayız,  uçaklar uçurmamız, sivil hava devriyesine ve sahada insanlara sahip olmamız  gerekir.”
 
Pentagon’un Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak bir güvenli bölge için  15 ila 30 bin askere ihtiyaç olacağını tahmin ettiğini belirten Kerry,  senatörlere bu askerlerin sahaya sürülmesini onaylayıp onaylamayacaklarını  sordu. Kerry, güvenli bölgeye ilişkin yapılan tüm konuşmaların asıl  sürecin nasıl olacağının dışında gerçekleştiğine vurgu yaptı.ABD  Dışişleri Bakanı Kerry, “çatışmaların durdurulması” anlaşması ve insani  yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıyla Suriye’nin zaten güvenli bölge  olması için çabaladıklarını da dile getirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...