Tgrt Haber

Klimalarda bilinmeyen tehlike! Evinde ve işyerinde kliması olanlar büyük tehdit altında

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
22 Temmuz 2023 16:57 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 17:35
Klimalarda bilinmeyen tehlike! Evinde ve işyerinde kliması olanlar büyük tehdit altında

Türkiye'de etkisini gösteren kavurucu sıcaklarla birlikte klimalar vatandaşların en yakın arkadaşı olmuş durumda. Evlerde ve işyerlerinde sıkça kullanılan klimalar size zor günler yaşatabilir. Bu sebeple klimanın karşısında saatlerce oturmadan önce bu önlemleri almalısınız.

Klima​ kullanımı, sağlık​ açısından bazı riskler taşıyabilir. Sıcakların artmasıyla birlikte klimalar raflardan indi. Bu nedenle uzmanlar, klimanın bakımının düzenli olarak yapılması ve bazı önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

KLİMALARINIZI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MUTLAKA BUNLARI YAPIN!

Karar'da yer alan bilgilere göre; Klimalarınızın bakımını her yıl düzenli olarak yaptırmalı ve bakteri​ filtresi kullanılmalı. Ayrıca; ortamı aşırı soğutmamaya dikkat ediniz, ideal ortam sıcaklığı 24-25 derecedir. Klimaların üflediği havaya direkt maruz kalınmamalıdır. Temizlenmeyen klimlalar çeşitli hastalıklara neden olur. Klimaların periyodik bakımının ve temizliğinin önemini vurgulayan uzmanlar, temizlenmeyen klimaların bir takım hastalıklara yol açtığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bakımı her yıl iyi bir şekilde yapılmayan klimaların filtre​ sistemlerinde, bir takım bakteriler birikir, çoğalır ve ortam havasına dağılırlar. Lejyoner Hastalığı olarak bilinen ‘Legionella pnömonisi’ de klimaların ve bu bakterilerin yol açtığı bir hastalıktır." ifadelerini kullandı. 

Klimalarda bilinmeyen tehlike! Evinde ve işyerinde kliması olanlar büyük tehdit altında

KLİMALAR SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Hastalığın belirtileri arasında ilk 24-48 saat içerisinde halsizlik, kırgınlık, yaygın kas ağrıları, şiddetli baş ağrısı ve huzursuzluk vardır. İlerleyen zamanda ise ateş ve kuru öksürük görülür. Bu süreçte bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı da yaşanabilir. 

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...