Tgrt Haber

Köfteci Yusuf faaliyetlerine devam ediyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2024 08:27 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 08:29
Köfteci Yusuf faaliyetlerine devam ediyor

Türkiye’nin ünlü restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti kullandığına yönelik iddialar, kısa sürede binlerce kişi tarafından tepkilere neden oldu. “Köfteci Yusuf kapatılacak mı?” sorusu ise akıllarda yer etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı​ tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş gıdalar listesinde domuz etine rastlanıldığı iddia edilen, Köfteci Yusuf, açıklama yaparak kendisini savundu. Bu yıl şubat ve mart aylarında iki şubelerinden numune alındığını belirten işletmeci, olumsuz örneklerin bu numunelerde çıktığını ancak şahit numune alınmadığını ileri sürdü.

KÖFTECİ YUSUF KAPANACAK MI?

Ürünlerinde domuz etine rastlanıldığı iddia edilen Köfteci Yusuf işletmesinin, X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada, olumsuz örneklerin iki denetim sırasında çıktığı bilgisini paylaştı. İşletmeci, ürünlerinde domuz etinin kullanılmadığını savunurken, firmanın kapanacağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Köfteci Yusuf faaliyetlerine devam ediyor - 1. Resim

KÖFTECİ YUSUF KAPANDI MI?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş gıdalar listesinde domuz eti​ skandalıyla bulunan Köfteci Yusuf’un kapanıp kapanmadığı merak konusu oldu. Restoran zinciri şu anda faaliyetlerine devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan denetimler, bazı şubelerdeki numunelere dayansa da firmanın genel merkezi ve diğer şubelerinde bu tür tespit yapılmadı.

Dolayısıyla, firmanın tüm şubeleriyle kapatılması, ancak ciddi bir yargı kararıyla mümkün olabilir. Süreç devam ederken firma, ürünlerinde domuz eti kullanılmadığını savunarak mücadeleye devam edeceğini duyurdu.

Köfteci Yusuf faaliyetlerine devam ediyor - 2. Resim

KÖFTECİ YUSUF’UN HANGİ ŞUBELERİNDE DOMUZ ETİ ÇIKTI?

Bakanlık tarafından yayınlanan sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde  Bursa'nın Yenişehir​ ilçesinde şubeleri bulunan Köfteci Yusuf firmasının köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sema11 Ekim 2024 08:32

Benim için Köfteci Yusuf'un köfteleri büyülüydü sanki, inanmadım böyle bir haberi herkesin güvendiği markaların arkasında ne olduğunu bilmek zor gerçekten

Sonraki Haber Yükleniyor...