Tgrt Haber

Kosova'da Kemalpaşa tatlısını 'Erdoğan Paşa' diyerek satıyorlar

29 Temmuz 2023 19:19 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 19:58
Kosova'da Kemalpaşa tatlısını 'Erdoğan Paşa' diyerek satıyorlar

Kosova'nın Prizren şehrindeki bir lokantada Kemalpaşa tatlısının "Erdoğan Paşa" olarak satılması sosyal medyada gündem oldu.

Kosova​'nın Prizren şehrindeki bir lokantada çekilen görüntü sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İnsicam Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Özel, Kosova'da bir tatlıcının tezgahını paylaştı.

Paylaşımda Prevala ve Priznen'de Kemalpaşa tatlısının 'Erdoğan Paşa' olarak satıldığı görüldü.

Kosova'da kemal paşa tatlısı erdoğan paşa olarak satılmaya başlandı

KEMALPAŞA TATLISI NEDİR?

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bir peynir tatlısıdır. İlçe dışında ise raf ömrünün kısalığı nedeniyle peynir oranı düşük ve kurutulmuş tatlı satışı yapılmaktadır. Bu nedenle ilçede yenilen tatlı ile dışarıda tüketilen tatlı arasında belirgin lezzet farklılıkları bulunmaktadır.

Süt, dev kazanlarda pastörize edilmekte ve peynire dönüştürülmektedir. Yaklaşık 1 ton sütten, 160 kg. tatlılık peynir elde edilmektedir. Kazanlarda bu peynir, un, irmik ve yumurta ile hamur haline getirilerek, Kemalpaşa Tatlısı şeklinde kesilmekte ve 320 derecelik fırınlarda, 17 dakika pişirilmektedir. Fırın sonrası soğuyan tatlılar, kullanıma hazır hale gelmektedir.

Tatlı, kaynayan şekerli suya atılarak, şişmesi sağlanır ve şerbetin içinde soğutulur. Süzülerek tepsilere dizilen Kemalpaşa Tatlısı ceviz, fındık, fıstık, kaymak, hatta dondurma ile servis edilebilir.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...