Tgrt Haber

KPSS DHBT Kur’an Kursu Öğreticisi atama puanları ve türü

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2024 09:23 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 16:40
KPSS DHBT Kur’an Kursu Öğreticisi atama puanları ve türü

2024 yılında KPSS DHBT sınavı 22 Eylül günü gerçekleşti. Sınava giren adaylar ise bugün sonuçlarına erişti. KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puan türlerine ulaşan adaylar Kur’an Kursu Öğreticisi atama puanı kaç olmalı araştırmaya başladı.

Bugün ÖSYM tarafından KPSS DHBT sınav sonuçları açıklandı. Binlerce adayın katıldığı sınavla beraber hangi kurumlara kaç puan ile atanacağını araştıran adaylar için DHBT atama puanlarını hazırladık.

22 Eylül'de 40 soru için 60 dakikalık bir süre verilmişti.

KPSS DHBT KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR? 

İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi olmak isteyen adaylar Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından gelecek olan duyuruları beklemelidir. 

KPSS DHBT puanı olan adaylar açılan ilanlara puanı ve şartları tutması halinde başvuru yapabilecek. Bu nedenle sık sık Diyanet İşleri Bakanlığı resmi sitesini takip etmelisiniz. Önceki yılların atama puanına göre Kur’an Kursu Öğreticisi olmak için DHBT puanı 50 olmalıdır.

Puan takvimi ise henüz açıklanmadı.

KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ HANGİ KPSS PUAN TÜRÜ İLE ALIM YAPIYOR?

Ortaöğretim mezunları KPSS 122, Ön lisans KPSS 123 ve Lisans mezunları KPSS 124 ile atanacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe16 Ekim 2024 09:35

Bu KPSS sonuçları haberini görünce hemen herkesin aklına aynı şey geldi değil mi acaba bu seferlik hangi atamalara yönelik artış olacak merak ettim bakalım

Sonraki Haber Yükleniyor...