Kulaktan ses gelmesi neden olur? Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer
Kulaktan ses gelmesi genellikle rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Kulaktan ses gelmesi neden olur? Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer
Kulaktan ses gelmesi genellikle rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok yaygın karşılaşılan bir durumdur. Kulaktan ses gelmesi orta kulakta bulunan östaki borusundan burnun arka bölümüne hava geçmesi sebebiyle oluşur. Peki kulaktan ses gelmesi neden olur? Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer.
Kulaktan ses gelmesi neden olur?
Kulaktan ses gelmesinin nedenleri olarak;
- Kulak içerisinde oluşan mikroplar,
- Toz ve hava birikmesi, ,
- Kulak içine bir şey kaçması,
- Orta kulak iltihabı,
- Orta kulağın zarar görmüş olması,
- Sinüs enfeksiyonu,
- Kulakta sıvı birikmesi,
- temporomandibular eklem sendromu,
- Östaki borusunun çalışmaması,
- Kulak yolundaki bir damarın yırtılmış olması,
- Çenede oluşan bir hasar,
- Kulak kemiklerinde oluşan hasar,
- Kulağa alınmış sert bir darbe sonucu damarların ve sinirlerin zarar görmesi,
- Diş hastalıkları gösterilebilir.
- Kalp hastalarında da kulaktan ses gelebilir.
Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer
Kulaktan ses gelmesinin nedeni kulak içinde birikmiş kir ise çözümünde zeytinyağı yardımcınız olabilir. Çok fazla ısıtmamak kaydıyla biraz zeytinyağını ısıtın. Bir damlalık yardımıyla kulağınıza zeytinyağını damlatın. 2 dakika bekledikten sonra pamuk yardımıyla kulağınızı silin.
Gıdada kullanılan hidrojen peroksitte kulakta oluşan kiri temizlemek etkilidir. Uygulama kısmına gelince damlalık yardımıyla 1-3 ml arasında %3 hidrojen peroksit alın ve sorunlu kulağa damlatın. Kulak kanalından geçmesi için biraz bekledikten sonra kulağınızdan fazlalığı akıtın ve bir pamuk yardımıyla silin.
Kulaktan ses gelme sebebi enfeksiyona bağlı ise sarımsak kullanmayı deneyebilirsiniz. Sarımsak antibakteriyel özelliği ile enfeksiyon ve mantar oluşumunu geçirecektir. 2 diş sarımsağı ezip birkaç dakika bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve beklettiğiniz sarımsakları bir kâseye koyup ısıtın. Karışımı soğumaya bırakın ve süzün. 3-4 damla damlatın ve birkaç dakika bekleyin.
Burun ve kulak birbiri ile bağlantılı olduğu için tuzlu su ile burnu yıkamak kulaktan ses gelmesinin geçmesini sağlar.
Kulaktan ses gelmesinin tedavisinde kulak yolunu iyi bir şekilde temizlemek ve kulak yolunun filmini çektirmek gerekir. Bunun yanında çene yapısı ve çene damarlarının kontrolü yaptırılmalıdır. Kulak kemiklerinin ve diş sağlığının kontrolünü yaptırmak kulaktan ses gelmesinin tedavisi için gerekli olacaktır. Göz ardı edilmemesi gereken bir durum olan kulaktan ses gelmesi başka hastalıkların belirtisi olabilir. Zamanında uzman bir doktora muayene olmakta fayda var.