Tgrt Haber

LGS yerleştirme dönemi 16 Ağustos'ta biterken ikinci nakil sonuçları erişime açıldı

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
05 Ağustos 2024 10:31 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 10:35
LGS yerleştirme dönemi 16 Ağustos'ta biterken ikinci nakil sonuçları erişime açıldı

Liselere Geçiş Sistemi'nde heyecan devam ederken milyonlarca öğrenci sınava katılım sağladı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise ikinci nakil tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak merak konusu olmuştu.

Millî Eğitim Bakanlığınca uygulanan LGS​ sınavının ardından öğrenciler nakil tercih sonuçlarının erişime açılacağı tarihi bekliyordu.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları 5 Ağustos günü erişime açıldı.

LGS İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI 2024?

Liselere Geçiş Sistemi​ kapsamında 29 Temmuz tarihinde belli olan birinci nakil sonuçlarının ardından 5 Ağustos günü yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı.

İkinci nakil sonuçlarından sonra  6 - 14 Ağustos aralığında boş olan kontenjanlara, bir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca başvurular alınacak ve ardından 16 Ağustos'ta sona erecek.

LGS yerleştirme dönemi 16 Ağustos'ta biterken ikinci nakil sonuçları erişime açıldı - 1. Resim

LGS ÜÇÜNCÜ NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bugün 2. nakil sonuçları açıklanırken yerleşemeyen öğrenciler için 3. nakil süreci başlayacak. Yatılılık başvuruları ağustos ayında alınırken 19-23 Ağustos aralığında okul ve kurumlara başvuru yapılacak.

Sonuçlar ise 26 Ağustos'ta belli olacak.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...