Tgrt Haber

LoL geliştiricisi 530 çalışanını işten çıkardı, ayrılık paketi kapsamında 6 aylık maaş, vize ve mental destek sağladı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 16:56 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 17:01
LoL geliştiricisi 530 çalışanını işten çıkardı, ayrılık paketi kapsamında 6 aylık maaş, vize ve mental destek sağladı

Riot Games tam 530 çalışanının işine son verdi. League of Legends, Valorant gibi popüler oyunlarla bilinen Riot Games çalışanlarının yüzde 11'ini işten çıkardı. Riot Games işten çıkarılan çalışanlarına ayrılık paketi vereceğini açıkladı. Paketin içeriğini duyanlar ise şaşırdı. Riot Games‘in aldığı bu karar zaten zor günlerden geçen oyun sektörüne bir darbe daha vurdu. İşte Riot Games'in çalışanlarına verdiği Ayrılık Paketi ve detayları...

Riot Gamesişten çıkarma​ paketi sosyal medyayı yıktı geçti. LoL geliştiricisi şirket iş gücünün yüzde 11'i olan tam 530 çalışanını işten çıkardı. Riot Games tarafından alınan bu kararın ise hissedarları yatıştırmak için değil bir gereklilik olduğu vurgulandı.

İŞTEN ÇIKARILANLARA AYRILIK PAKETİ

Riot Games işine son verdiği 530 çalışanı için sunacağı hakları da açıkladı. League of Legends, Valorant​ gibi popüler oyunlarla bilinen Riot Games'ın hazırladığı bu Ayrılık Paketi gündem oldu. Halka açık olarak paylaşılan ve çalışanlara gönderilen mektupta Riot Games CEO'su A. Dylan Jadeja açıklamalarda bulundu. Ayrıca  Riot Forge adlı şirketin de kapatılacağını açıkladı. Bu karar krizlerle boğuşan oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı. Riot Games'in artık odak noktası  League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift olacak. 

CEO Jadeja yayınladığı mektupta Ayrılık Paketi'nin detayları hakkında bilgi verdi. Bu Ayrılık Paketi içerisinde 6 aylık maaş, 1000 dolarlık oyun ve sağlık fonu gibi birçok maddi destek yer alıyor. 

RİOT GAMES AYRILIK PAKETİ, İŞTEN ÇIKARMALARI GERİDE BIRAKTI

Riot Games’in işten çıkarılmayı unutturan ayrılık paketinde şunlar yer alıyor...

Altı aylık maaş
Vize desteği, mental destek ve sağlık sigortası desteği
Kariyer koçluğu
Evinde bilgisayarı olmayana bilgisayar desteği
1000 dolarlık oyun ve sağlık fonu desteği
2023 yılına ait bireysel performans primi

Öte yandan Riot Games ekip üyeleri  herkesten önümüzdeki hafta toplantılarını iptal etmelerini ve evden çalışmalarını istedi. Özellikle League of Legends ve Valorant’tan kâr eden şirketin daha çok oyun portföyüne odaklanacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...