
Lenfositler, birkaç farklı şekilde olan beyaz kan hücrelerinden biridir. LYM nedir kaç olmalı? LYM yüksekliği düşüklüğü nedir LYM referans aralığı kaç olmalı
Lenfositler, birkaç farklı şekilde olan beyaz kan hücrelerinden biridir. Bu birbirinden farklı beyaz kan hücrelerinin her birinin, birbirinden özel ve hastalıklarla savaşmak üzerine kurulan görevleri vardır. Vücudumuzun, bağışıklık sistemimizin en önemli parçalarından biridir. Vücutta bulunan ve vücuda zarar verebilecek bakteri, virüs ve diğer toksinlerden oluşan antijenlerle savaşmasına yardımcı olur. Eğer doktorunuz zayıf bir bağışıklık sisteminiz olduğunu söyledi ise bu kan dolaşımınızda yeteri kadar beyaz kan hücresi olmadığı anlamına gelir.
Kemik iliği sürekli lenfositler olacak hücreleri üretir. Bazıları kan akışına girecek fakat çoğu lenfatik sistemimizden geçecektir. Lenf sistemi, vücudunuzu enfeksiyondan koruyan dalak, bademcikler ve lenf nodları gibi doku ve organ grubudur. Lenfositlerin %25 ‘i kemik iliğinde kalır ve artık B hücresi oluşur. Diğer %75 i ise timüse gider ve T hücresini oluşturur.
B hücreleri, lenfositleri ve antijenleri tanıyarak bunlarla savaşmak için antikor üreten plazma hücreleri haline gelir.
T hücreleri vücudunuzdaki antijen, kanser hücresi gibi veya nakledilen organlar gibi yabancı hücrelerle enfekte olmuş hücreleri yok eder.