Tgrt Haber

Malatyalılar Eskişehir’e özendi: Turizm için göstermelik botla seslendiler!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Ağustos 2024 19:55 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 20:01

Malatyalılar sulama kanalının değerlendirilmesini istiyor. Eskişehir’deki Porsuk çayını örnek gösteren yöre sakinleri alanın turizme kazandırılması halinde il ekonomisine büyük katkı sağlanacağını düşünüyor.

Malatya​'da kent merkezinin birçok bölgesinden geçen derme sulama kanalının Eskişehir​ Porsuk Çayı'ndaki gibi gondolla gezilmesini isteyen mahalleliler bu konuda yetkililere çağrı yaptı.

GONDOL İLE GEZMEK İSTİYORLAR

Malatya'nın Yeşilyurt​ ilçesine bağlı Cemal Gürsel Mahallesi'nden geçen Derme Sulama Kanalının değerlendirilmesini talep eden mahalle halkı belediyeye çağrıda bulunarak Eskişehir Porsuk çayında olduğu gibi kanalda gondol ile gezilmesini istiyor.

Malatyalılar Eskişehir’e özendi: Turizm için göstermelik botla seslendiler! - 1. Resim

ESKİŞEHİR’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Mahalle sakinlerinden İmam Yıldız, yurt dışında da yaşadığını belirterek benzeri kanalların su sporları veya gezintileri şeklinde değerlendirildiğini söyledi. Eskişehir'de de bulunduğunu ve oradaki Porsuk çayında da kanalın turizm amaçlı değerlendirildiğini belirten Yıldız, aynı şekilde mahallelerinden geçen sulama kanalının da benzeri şekilde değerlendirilebileceğini söyledi.

GÖSTERMELİK BOTLA HAREKETE GEÇTİLER

Göstermelik olarak bir bot getirip sulama kanalında gezintiye çıkan mahalleliler de belediyelerden bu yönde bir çalışma yapılmasın talep ediyor.

Malatyalılar Eskişehir’e özendi: Turizm için göstermelik botla seslendiler! - 2. Resim

“BÖLGE CANLANACAK”

Vatandaşlar, Gündüzbey Mahallesi'nden Kanaboyuna kadar devam eden sulama kanalında böyle bir projenin bölgenin canlanmasına da katkı sağlayacağını söylüyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...