Tgrt Haber

Mersin'de yıkılan bina var mı? Mersin'de okullar tatil edildi mi?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
21 Şubat 2023 09:32 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 10:15
Mersin'de yıkılan bina var mı? Mersin'de okullar tatil edildi mi?

Hatay'da dün akşam saatlerinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin kuvvetli hissedildiği Mersin'de vatandaşlar panikle sokağa çıktı. Deprem merkez üssünün yanı sıra Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin'de de şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar "Mersin'de yıkılan bina var mı? Mersin'de okullar tatil edildi mi?" sorularını araştırmaya başladı.

Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir liman kenti olan Mersin​, dün akşam meydana gelen Hatay​ depreminden etkilendi. Vatandaşlar panikle dışartı fırlarken, okullar 1 gün tatil edildi. Mersin'de yıkılan bina var mı? Mersin'de okullar tatil​ edildi mi? 

MERSİN'DE OKULLAR TATİL Mİ? 

Twitter hesabından açıklama yapan Mersin Valiliği, "Mersin İlimiz genelinde 21.02.2023 Salı günü eğitimöğretime (1) gün ara verilmiş, okullar tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

MERSİN'DE YIKILAN BİNA VAR MI? 

Antalya ve Mersin valilikleri, Hatay’da bu akşam 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depremin ardından; "Vatandaşlarımızın deniz kıyısından uzak durması önemle rica olunur” açıklamasını yaptı. Mersin'de yıkılan bina olup olmadığıyla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. 

HATAY'DA DÜN GECE DEPREM​ MEYDANA GELDİ

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından dün akşam Hatay dün akşam bir kez daha sallandı. Afad, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 16.74 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...