Tgrt Haber

Meteoroloji uzmanları karın yağacağı tarihi açıkladı

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2024 08:44 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 08:48
Meteoroloji uzmanları karın yağacağı tarihi açıkladı

Kasım ayının gelmesine az bir zaman kala ilk karın ne zaman yağacağına dair araştırmalar hız kazandı. Meteoroloji uzmanları ise karın yağacağı tarihi açıkladı.

Türkiye​, perşembe gününden itibaren Rusya’dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altında olacak. Sıcaklıklar salı günü biraz daha yükselecek ancak perşembe günü Karadeniz​ üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıkları 5 ile 7 derece arası düşecek.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji uzmanları, sıcaklıkların 10 derece birden azalacağını ve perşembe gününden sonra Anadolu'nun yüksek rakımlı dağlarında kar yağışı görülebileceğini belirtti.

Meteoroloji uzmanları karın yağacağı tarihi açıkladı - 1. Resim

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdenizin Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevreleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Meteorologlar15 Ekim 2024 08:55

İlk Kar Yakında İlk kar heyecan verici ya bu kış çok soğuk geçecek merak ediyorum bakalım ne olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...