Tgrt Haber

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili ibadetleri!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2022 08:25 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 08:52
Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili ibadetleri!

Dünyadaki bütün insanlara Peygamber olarak gönderilen, Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemın (S.A.S.) doğduğu gecedir. Bu gecede ibadetler edilir ve eller semaya açılır. Her yıl büyük bir önemle bu gecede ibadetler yerine getirilir. Peki bu önemli gecede nasıl ibadet edilir? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? Tüm soruların cevabı haberimizde yer almaktadır.

Mevlid, doğum zamanı anlamına gelir. Rebî'ul-evvel, ilkbahar demektir. Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem (S.A.S.) bu önemli gecede Eshabına ziyafet verir, dünyaya teşrif ettiği ve çocukluğu zamanında olan şeyleri anlatırdı. Mevlid Kandili​ gecesi, Kadir Gecesi sonrası en kıymetli gecedir. 

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid gecesi; Rebî'ul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. 2022 Mevlid Kandili 2022 yılı 7 Ekim Cuma günüdür. 

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ

Mevlid gecesi, Kadir gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Hatta Mevlid gecesi Kadir gecesinden de kıymetlidir diyen âlimler de vardır. Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem (S.A.S.) efendimizin doğum günü​, bütün Müslümanların bayramıdır.

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili ibadetleri!

KANDİLDE TEK GÜN ORUÇ TUTULUR MMU?

Resulullah efendimiz, mevlid gecelerinde Eshab-ı kirama ziyafet verir, dünyayı teşrifindeki ve çocukluk zamanındaki hatırında kalan anıları anlatırdı. Hazret-i Ebu Bekir de, halifeyken, Eshab-ı kiramı toplar, Resulullah efendimizin doğumundaki olağanüstü hâlleri konuşurlardı. Bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek oldukça sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta herhangi bir sakınca yoktur. Tutmak iyi olur, sevab olur. İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir. 

MEVLİD KANDİLİ GECESİ YAPILACAK İBADETLER

Resulullah efendimizi çok övmek, mahlûkların en üstünde olduğunu söylemek, Allahü teâlânın, sevgili Peygamberine verdiği üstünlükleri saymak ve Ondan şefaat istemek, büyük ibadettir.

Mevlid gecelerinde toplanarak, mevlid kasidesi okumak, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece, o gecenin şükrünü yerine getirmek müstehaptır. Salihlere elbise ve benzeri hediye vermek, bu geceye hürmet etmek olur. Bunları Allah rızası için yapmak çok sevap olur. (İbni Battal maliki)

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...